[ BMK 3.0 224 KM] 3.0 tdi drgania podczas przyśpieszania
[ BMK 3.0 224 KM] 3.0 tdi drgania podczas przyśpieszania
Wtam proszę o pomoc bo auto to doprowadzi mnie do depresji .Opiszę po krótce swoją historię z A6 C6 .Auto kupiłem dwa miesiące temu . Po przejechaniu 100 km strasznie kopcił na niebiesko .Podjechałem do mechanika zaufanego i auto zostawiłem .Diagnoza.... wtryski.Ok wyszły jeszcze klapki sterujące powietrzem, cieknący most , luz wzdłużny na wirniku turbiny ,zawieszenie .Wszystko zrobione .Radość niezmierna mimo pustki w portfelu. Auto jeszcze troszkę kopci ale już nie to co na początku .Problem z tym że jak się rozpędzam powoli (dosłownie jak 70 letni niemiecki kierowca w słomkowym kapeluszu i kraciastej marynarce) przy prędkości 40-80 km/h czuję wibracje tak ok 5 sek jak bym przejechał po kocich łbach .Nie mam pojęcia co to jest .Może ktoś miał podobny problem .Czy może to być od wtrysków .Ponadto zapala się błąd EGR .Z góry dziękuję za pomoc
czyli krótkotrwałe drgania przy rozpędzaniu i kopcenie nie tak mocne jak przed oddaniem do mechanika są od wadliwych wtrysków.Mechanik mi mówi że kopcenie się skończy jak się coś wypali .Na razie to ja się wypalam .Wracając do kopcenia straszny smród .żona jeÂździ c5 2,5 tdi i nigdy takiego czegoś nie czułem
Kolego wtryski jak nic !jankowski pisze:czyli krótkotrwałe drgania przy rozpędzaniu i kopcenie nie tak mocne jak przed oddaniem do mechanika są od wadliwych wtrysków.Mechanik mi mówi że kopcenie się skończy jak się coś wypali .Na razie to ja się wypalam .Wracając do kopcenia straszny smród .żona jeÂździ c5 2,5 tdi i nigdy takiego czegoś nie czułem
Lepiej za długo na tym nie jeÂździ bo tłoki wypali, a wtedy to już tylko wymiana silnika zostaje.