[A6]C6 Zawieszenie adaptive air supension problem, pomocy!
[A6]C6 Zawieszenie adaptive air supension problem, pomocy!
Witam, kupiłem wczoraj Audi a6 z tym zawieszeniem, sprawdzaliśmy go na stacji diagnostycznej, potem na konsoli wyskoczył mi jakiś taki żółty błąd taki sam jak jest ten zielony co sie opuszcza tylko teraz taki sam tylko żółty. Po włączeniu i wyłączeniu auta ten błąd sie kasuje i można działać z zawieszeniem, ale po przejechaniu pewnej odległości się znowu włącza i wszystkie tryby sa na szaro nic nie można uruchomić.Byłem z tym dzis u magika wykasował bład i znowu to samo. Bardzo prosze o pomoc! Pozdrawiam
Kolego, a żaden inny błąd Ci się nie wyswietla jak podłączał "magik" kompa?
Możliwe, że sterownik "zgubił" wartości zawieszenia i wystarczy je ponownie zaadoptować w sterowniku. Należy jednak pamiętać, że nim zaczniemy zabawę z adaptacją musimy bezwzględnie pozbyć się błędów w sterowniku, oczywiście jedyny błąd jaki jest dopuszczalny to błąd o braku adaptacji zawieszenia.
Możliwe, że sterownik "zgubił" wartości zawieszenia i wystarczy je ponownie zaadoptować w sterowniku. Należy jednak pamiętać, że nim zaczniemy zabawę z adaptacją musimy bezwzględnie pozbyć się błędów w sterowniku, oczywiście jedyny błąd jaki jest dopuszczalny to błąd o braku adaptacji zawieszenia.