Witam wszystkich
od pewnego czasu zauważyłem że po przekręceniu kluczyka zapalają mi się następujące kontrolki :
akumulatora -- i po chwili gaśnie
abs--i po chwili gaśnie
air bag--i po chwili gaśnie
autko z kluczykiem--i po chwili gaśnie
reszta kontrolek też swieci (światła , długie , migacze i asr) po ich włączeniu
ALE
kontrolka z pasami bezp. nie świeci mi i
powinna się świecić jeszcze kontrolka u mnie oznaczona jako CAT a nie świeci i pomyślałem że może żaróweczka się przepaliła albo gość który przed sprzedażą wyciął katy ją usunął .Dzisiaj rozebrałem licznik i tam nie ma tylu żarówek co bym przypuszczał są chyba tylko 3 sztuki --powiedzcie mi czy mógł je jakoś wyłączyć czy czy idzie to jakoś sprawdzić jakiś test licznika czy coś podobnego
niepalące się kontrolki na desce
właśnie zamówiłem na allegro Program Polski VAG Interfejs KKL OBD2 USB pojutrze jak przyjdzie to może sam się czegoś dowiem
a co do tych kabelków to na wierzchu powinny być czy raczej schowane
2013.03.27
no i przyszło, trochę problemów z instalacją kabla potem poszukiwanie programu ciężko to szlo ale coś tam znalazłem no i trafiło na polski vag 4.9 (szukam vag-com 409.1) jeśli ktoś ma to na pw bym prosił
oto błędy:
18010
17545
17978
16538
17930
17927
kasowanko bo nie wiadomo od kiedy występowały (trochę zabawy programem chodÂź szału nie ma dupy nie urywa)
krótka przejażdżka i znów sprawdzonko i wyskakują 2: 17930 i 1927
tak poczytałem fora i chyba muszę się bać chodÂź do końca nie wiem co to dokładnie znaczy bo rozrząd wymieniałem nie dawno (w listopadzie) i nic nie było czuć żadnej drastycznej zmiany. po za tym zrobiłem układ wydechowy tzn.zamiast katów wstawiłem tłumiki przelotowe w obudowie kata tak że jest szczelnie. no i zauważyłem na vagu że obroty jak jest ciepły skaczą 680-720 ?
a co do tych kabelków to na wierzchu powinny być czy raczej schowane

2013.03.27
no i przyszło, trochę problemów z instalacją kabla potem poszukiwanie programu ciężko to szlo ale coś tam znalazłem no i trafiło na polski vag 4.9 (szukam vag-com 409.1) jeśli ktoś ma to na pw bym prosił
oto błędy:
18010
17545
17978
16538
17930
17927
kasowanko bo nie wiadomo od kiedy występowały (trochę zabawy programem chodÂź szału nie ma dupy nie urywa)
krótka przejażdżka i znów sprawdzonko i wyskakują 2: 17930 i 1927
tak poczytałem fora i chyba muszę się bać chodÂź do końca nie wiem co to dokładnie znaczy bo rozrząd wymieniałem nie dawno (w listopadzie) i nic nie było czuć żadnej drastycznej zmiany. po za tym zrobiłem układ wydechowy tzn.zamiast katów wstawiłem tłumiki przelotowe w obudowie kata tak że jest szczelnie. no i zauważyłem na vagu że obroty jak jest ciepły skaczą 680-720 ?