Radio chorus a zmieniarka ??
-
- Forum Audi A6 / A7
Radio chorus a zmieniarka ??
Witam!!
Zastanawiam sie nad kilkoma sprawami, przeglą;dam forum już od kilku godzin i nie wiem dokładnie co zrobić??
Po pierwsze chciałbym wiedzieć czy do radia oryginalnego Audi Chorus seria AUZ1Z2X6791479 (bo takie posiadam w mojej ślicznotce :mrgreen: ) będę mógł dokupić zmieniarkę cd i czy są; poprowadzone jakoś fabrycznie kable do takowej zmieniarki??
Drugie wyjście to zmiana samego radia na jakieś nieoryginalne typu np alpine ponieważ same głośniki + sub w zupełności mi wystarczają;(chyba że idzie coś dodać żeby było jeszcze lepiej :mrgreen: ). I tu pojawia sie pytanie czy bez problemu podepnę je zamiast mojego audi chorus??
Trzecie wyjście to kupno jakiegoś innego oryginalnego radia Audi + zmieniarki do bagażnika i zamiana??
Chciałbym wiedzieć co będzie najlepsze dla jakości dźwięku oraz dla tego abym zyskał możliwość odtwarzania płyt w mojej ślicznotce:)
Proszę o pomoc i opinie kolegów forumowiczów
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-21, 11:52 ]
To mój pierwszy post także jeżeli coś nie tak to proszę o podpowiedź :lol:
Zastanawiam sie nad kilkoma sprawami, przeglą;dam forum już od kilku godzin i nie wiem dokładnie co zrobić??
Po pierwsze chciałbym wiedzieć czy do radia oryginalnego Audi Chorus seria AUZ1Z2X6791479 (bo takie posiadam w mojej ślicznotce :mrgreen: ) będę mógł dokupić zmieniarkę cd i czy są; poprowadzone jakoś fabrycznie kable do takowej zmieniarki??
Drugie wyjście to zmiana samego radia na jakieś nieoryginalne typu np alpine ponieważ same głośniki + sub w zupełności mi wystarczają;(chyba że idzie coś dodać żeby było jeszcze lepiej :mrgreen: ). I tu pojawia sie pytanie czy bez problemu podepnę je zamiast mojego audi chorus??
Trzecie wyjście to kupno jakiegoś innego oryginalnego radia Audi + zmieniarki do bagażnika i zamiana??
Chciałbym wiedzieć co będzie najlepsze dla jakości dźwięku oraz dla tego abym zyskał możliwość odtwarzania płyt w mojej ślicznotce:)
Proszę o pomoc i opinie kolegów forumowiczów
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-21, 11:52 ]
To mój pierwszy post także jeżeli coś nie tak to proszę o podpowiedź :lol:
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
1. zajzyj do bagola i sprawdz czy ida kabelki
2.jezeli masz system z aktywnymi glosnikami to bedziesz mial problem.bo tylnie glosniki niebeda graly
wyjscie poprowadzic nowe kabelki lub zakupic kostke specjalna do audi z aktywnym tylem--to juz bylo omawiane na forum,pofatyguj sie i poszukaj :mrgreen:
3.polecal bym alpine,lub nakamichi,ale alpine ma niby czerwone podswietlenie ale w gruncie rzeczy swieci na rozowo (mowa tu o nowych alpinkach)
ale jesli ci choinka w srodku nieprzeszkadza to twoj wybor
2.jezeli masz system z aktywnymi glosnikami to bedziesz mial problem.bo tylnie glosniki niebeda graly
wyjscie poprowadzic nowe kabelki lub zakupic kostke specjalna do audi z aktywnym tylem--to juz bylo omawiane na forum,pofatyguj sie i poszukaj :mrgreen:
3.polecal bym alpine,lub nakamichi,ale alpine ma niby czerwone podswietlenie ale w gruncie rzeczy swieci na rozowo (mowa tu o nowych alpinkach)
ale jesli ci choinka w srodku nieprzeszkadza to twoj wybor
-
- Forum Audi A6 / A7
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
radzel1981, takie masz radio? poczytaj to :arrow: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic281775.html
tu drugi temat
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic312854.html
tu drugi temat
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic312854.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Dokładnie takie
Dzięki wielkie już zabieram sie do czytania
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-24, 14:18 ]
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie
Mam samochód z 2000 roku czy ktos jest w stanie mi powiedziec od którego roku była montowana ta szyna CAN-BUS
Ponieważ zdecydowałem sie kupic radio Concert II i zastanawiam sie czy poradze sobie z jego podpięciem
Pozdrawiam
Dokładnie takie
Dzięki wielkie już zabieram sie do czytania
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-24, 14:18 ]
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie
Mam samochód z 2000 roku czy ktos jest w stanie mi powiedziec od którego roku była montowana ta szyna CAN-BUS
Ponieważ zdecydowałem sie kupic radio Concert II i zastanawiam sie czy poradze sobie z jego podpięciem
Pozdrawiam
CAN-BUS wystepuje od 2001 rou. Ale mozna dostac specjalne adaptery np na allegro
http://www.allegro.pl/item320774571_aud ... erter.html
http://www.allegro.pl/item320774571_aud ... erter.html
[quote="macieja910"]CAN-BUS wystepuje od 2001 rou.
Dokładnie tak jak kolega napisał.
Trzeba tu postawić 2 pytania:czy koniecznie chcesz mieć fabryczne radio co bedzie sie wią;zało z większym kosztem a bedziesz miał cd czy np alpina lub kenwood mp3 z dodatkowa kostka wyjda sporo taniej a daja duzo wieksze mozliwosci.
Dokładnie tak jak kolega napisał.
Trzeba tu postawić 2 pytania:czy koniecznie chcesz mieć fabryczne radio co bedzie sie wią;zało z większym kosztem a bedziesz miał cd czy np alpina lub kenwood mp3 z dodatkowa kostka wyjda sporo taniej a daja duzo wieksze mozliwosci.
Wstawianie radia concert II nie oplaca sie bo za radio i ten konwerter zaplacisz jakies 700 - 800 zł. A za tyle mozna miec juz naprawde pozadny sprzet. Z tym ze moim zdaniem najlepsze jest radio fabryczne bo ma dosyc rzadko spotykana szerokosc i jak wstawi sie niefabryczne trzeba kombinowac z zaslepkami a to nie wyglada zbyt ladnie. Ale decyzje zostawiam Tobie
:mrgreen:

- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
macieja910, spojrz czy naprawde radio wyglada nieestetycznie? viewtopic.php?t=224 jezeli uzywasz do tego zaslepek i podzespołów audi z salonu to niczym sie nawet kolor nierozni.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, 23:03 przez kylo99, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7