Czesc forumowicze! Prosze Was o pomoc w rozwiazaniu lub naprowadzenie mnie na rozwiazanie trzech problemow w moim 2005 A6
Problem #1
Zmojej glupoty zostawilem szyberdach otwarty na noc.. i oczywiscie padal deszcz. przestaly pracowac guziki na konsoli, po wlaczeniu auta CD zaczyna grac moge podlgaszac i przyciszac i moze przezucac piosenki z kierownicy pozatym zaden guzik niedziala. Ekran pracuje, czyli normalnie po wlaczeniu auta pojawia sie informacja ktora zawsze musze potwierdzac wciskajac galke/enter.. ale galka tez niepracuje wiec po chwili radio gasnie... rozebralem te guziki i oczywiscie byla tam woda, probowalem osuszyc ale nic niedalo.
Pytanie: czy wystarczy ze wymienie tylko konsole tzn ten caly panel z guzikami czy poptrzebuje prawdopodobjie cos jeszcze..? i czy po zainstalowaniu nowego panelu musze robic cos vagiem zeby "zainstalowac"
Problem#2
Bluetooth... od kupna auta mam problem... telefon sie laczy z autem bez problemu. problem w tym ze ja slysze wszytsko ale mnie ktos nieslyszy pozatym homelink tez niedziala a wiem ze jest tam mikrofon obok... (niema to nic wspolnego z ostatnia moja glupota bo to nigdy niedzialalo od poczatku ale olalem to bo mi BT niebyl tak strasznie potrzebny)
Pytanie: "co moglo nawalic?"
Problem #3
tylna lampa lewa... diodowa... chodzi mi o migacz i stop... (wersja US) wiec migacz i stop mam na jednej diodzie. po kilku kilometrach przestaje dzialac im cieplej na zewnatrz tym krocej dziala im wiekszy mroz tym dluzej dziala, podejrzewam ze sie cos tam nagrzewa i puszczaja styki, lampe wyciagalem i czyscilem styki i te w lampie i te na wtyczce... ale nic niepomoglo...
Z gory dziekuje za pomoc. pozdrawiam!!!
MMI, lampa i bluetooth... problemy
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7