Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ANB 1.8 150 KM] dziwny wyciek oleju

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
qquake
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ANB 1.8 150 KM] dziwny wyciek oleju

Post autor: qquake » 15 mar 2013, 19:28

Witam szanowych forumowiczów moje (1,8t anb) dopadła usterka typu wycieku oleju po wizycie u mechanika padła diagnoza iż główny wyciek znajduje się z broku znajdującego się na głowicy czy gdzieś nie opodal ponieważ moja wiedza kończy się na stwierdzeniu iż broki występują wyłącznie na kanałach olejowych zesatanawiam się czy gościu może mieć rację czy też poprostu chce mnie naciągnąć na kasę ( dodatkowo twierdzi iż trzeba wyciągnąć silnik gdyż brok znajduje się gdzieś z tyłu. Ktoś może spotkał się ze czymś podobnym ??

Pozdrawiam

Kracy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: dziwny wyciek oleju

Post autor: Kracy » 15 mar 2013, 20:28

Znając warszawskich mechaników to pewnie chce Cię naciągnąć, zadzwoń do Pana Tomasza Zająca ma zakład w miejscowości Czernidła pod Konstancinem-Jeziorna tel. 508 796 426. Młody ale ogarnięty człowiek, do tego rozsądny cenowo.
Umów się na diagnozę i zobacz co on Ci powie, wymieniałem u niego rozrząd i uszczelniałem pokrywę zaworów - jestem bardzo zadowolony.

ps
W kwestii broka to mogę powiedzieć tylko tyle, że nieÂźle smakował :)

qquake
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qquake » 16 mar 2013, 11:21

dzieki tak będę musiał zrobić ale może jest tu jeszcze jakaś osoba co mnie oświeci z brokiem ??

Dagoth
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dagoth » 16 mar 2013, 11:32

odpowietrzenie silnika masz drozne? sprawdz przewód gumowy co wychodzi od pokrywy zaworów i caly układ na lewo(metalowa rurka idzie do przewodu filtra powietrza) i prawo silnika (metalowa rurka potem guma i plastik co wchodzi do obudowy filtra oleju) jak masz przytkane to bedzie wywalalo uszczelke pod pokrywa zaworów kolego... u mnie wywalalo tez z tyłu silnika ;) i czesto spod napinacza olej cieknie,gdzies na forum bylo jaka tam uszczelka idzie i jak zmienic ;)
Mercedes W124 2.0i -pierwsze auto ;)
VW Passat 1.8T AEB -pierwsze z salonu :P
Hyundai Tiburon V6 2.7 -nawet ciekawa przygoda...
Seat Ibiza 1.9TDI 131KM ASZ -taczanka
Audi A6 C5 1.8T AWT -to jest to...

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 05 kwie 2013, 13:23

Hej
Też miałem wyciek i po wywaleniu kolektora będziesz widział jak na dłoni całą odmę, która w Twoim przypadku prawdopodobnie jest nieszczelna i wali olejem, sprawdÂź to

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja