[A6 C5] problem z wyjeciem radia ory
[A6 C5] problem z wyjeciem radia ory
mam problem gdyz kupilem oryg radio,a moj "inteligentny brat inaczej" wepchnal je na hama gdy nie bylo mnie w domu przez co nie moge wyjac teraz radia a musze bo kupilem zmieniarke... czy istnieje jakas mozliwosc odblokowania zaczepow przednich od radia, moze jakos po odkreceniu boczkow od konsoli
widelki nic nie daly... mam radio concert. prosze o pomoc

tylko te zaczepy blokuja radio zasadniczo, mam na stole cały kosz z fabrycznym radiem i po dokładniejszym przyjrzeniu się nie widzę by cokolwiek innego mogło blokować. Też miałem przeboje żeby radio wyciągnąć, skończyło się na tym że długim pilnikiem do paznokci zacząłem na wszystkie strony jeździć w środku i udało się. Jeśli chodzi o odkręcenie boczków to nie da Ci to za dużo zasadniczo. Ja u siebie wymieniałem na rns-d i ja miałem na stole w koszu wsadzoną i coś z tymi zaczepami też nie tak miałem i za cholerę nie mogłem zwolnić zaczepów mimo że dostęp miałem z zewnątrz. Pilnik i tu nie zawiódł i udało się wyciągnąć dziadostwo
pozdrawiam
pozdrawiam
- dio
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Tutaj masz zdjęcia, które powinny Ci pomóc: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic812607.html
Dociśnij radio i wtedy gmeraj tam czymś, bo może coś wypycha radio i przez to nie możesz zwolnić zaczepów.
Dociśnij radio i wtedy gmeraj tam czymś, bo może coś wypycha radio i przez to nie możesz zwolnić zaczepów.