Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Klejenie plastików tworzywa ABS PC

Wnętrze
ODPOWIEDZ
jmm

[A6 C5] Klejenie plastików tworzywa ABS PC

Post autor: jmm » 09 mar 2013, 17:06

Witam,

Jestem na etapie montowanie rolet tylnych szyb. I tu pojawia się pytania jak dobrze skleić towrzywo ABS+PC z ABS? Macie jakieś doświadczenia - chciałbym zrobić raz a dobrze, a nie bawić się w testowanie klejów :)

Fabrycznie było uciapane klejem i przygrzane.

audi71
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: audi71 » 10 mar 2013, 22:09

Klejem do tworzyw, najlepiej znajdź firmę która handluje chemią w tym klejami i powiedz im co chcesz kleić a oni Ci dobiorą co trzeba. Robiłem kiedyś w tworzywach to kleje były na prawdę bardzo różne, do poszczególnych tworzyw inne. Sam kiedyś potrzebowałem tego typu klej to sprzedawali tylko w zbiornikach metalowych 2L minimum, więc nawet jak wygrzebie nazwę to nic Ci ona nie da. Abs z tego co pamiętam kleili najzwyklejszym klejem cyjanoakrylowym, trzymało świetnie

pozdrawiam

jmm

Post autor: jmm » 17 mar 2013, 18:45

Panowie, a jakbym skleił to na klej do szyb samochodowych?

gtr88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gtr88 » 18 mar 2013, 12:08

Ja polecam do takich rzeczy dwuskładnikowy klej epoksydowy. Sam używałem wiele razy kleju Araldite z Huntsmana w białej tubce i jakiegoś zwykłego ze stacji w czarnej tubie, obydwa rewelacja. Kleiłem nimi urwane zaczepy, jakieś połamane plastiki przy schowku w passacie, a kolega sklejał nim nawet popękane kolektory w fordach:) i trzyma do dziś :) Jeżeli zależy Ci na tym żeby wytrzymało lata to tylko taki klej. Pozdrawiam

Ce2ar23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ce2ar23 » 18 kwie 2013, 08:17

Hej. Nie jestem jakimś specem ale kolega wyżej Bardzo dobrze napisał o kleju 2-składnikowym. zakupiłem ostatnio w motoryzacyjnym taki oto klej (nie pamietam dokladnej nazwy bo pistolecik jest czarny a opakowanie wyrzucilem) jest on w takiej podwójnej tubce i dwie mazie wychodza miesza sie razem i jest boski klej. Przezroczysty i bardzo wytrzymały. skleiłem nim uchwyty dekielka od felg i założyłem sprężynke i nic nie pekło bo naprawde trzyma jak kamien. Poprostu kolego zapytaj o taki klej w motoryzacyjnym ja zaplacilem 17 zł i nie żałuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja