Roleta przeciwsloneczna
Roleta przeciwsloneczna
Witam,
Mam problem w swojej c6 a mianowicie przestala mi dzialac roleta ekejtrtczba. Wydaje mi sie ze jest to kwestia kodowania klimatronika bo nic w nim wtedy jeszcze nie mieszalem.
Probowalem dodac wartosc 1024 do bieżacego kodowania ale nie pokazuje mi sie opcja rolety w ustwieniach klimatronika a za to pojawia mi sie opcja dogrzewania.
Czy ktos moglby mi podac jakie powinno byc kodwanie klimatronika?? Moje biezace kodowanie to 8200
z Gory dzieki
Pawel
Mam problem w swojej c6 a mianowicie przestala mi dzialac roleta ekejtrtczba. Wydaje mi sie ze jest to kwestia kodowania klimatronika bo nic w nim wtedy jeszcze nie mieszalem.
Probowalem dodac wartosc 1024 do bieżacego kodowania ale nie pokazuje mi sie opcja rolety w ustwieniach klimatronika a za to pojawia mi sie opcja dogrzewania.
Czy ktos moglby mi podac jakie powinno byc kodwanie klimatronika?? Moje biezace kodowanie to 8200
z Gory dzieki
Pawel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
czemu kolega chce prubować kodować cokolwiek zamiast w MMI w ustawieniach samochodu w pozycji szyby włączyć poprostu roletę?.
co do kodowania to zarówno w klimatroniku się wkodowuje roletę jak i w module komfortu. rozumiem że kolega nie mieszał jeszcze w kodowaniu klimatronika?
Kodowanie 8200 to:
8 cylindrowy silnik.
8192 roleta przeciwsłoneczna.
co do kodowania to zarówno w klimatroniku się wkodowuje roletę jak i w module komfortu. rozumiem że kolega nie mieszał jeszcze w kodowaniu klimatronika?
Kodowanie 8200 to:
8 cylindrowy silnik.
8192 roleta przeciwsłoneczna.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
włączać to się ją klawiszem włącza lub wyłącza ewentualnie na wstecznym się chowa jeśli jest włączona opcja w szybach w MMI, jeśli roleta fabryczna i kodowanie, które ci napisałem było fabryczne to nic już nie gmerasz. jest włączona. co innego jeśli ją dokładałeś bądÂź gmerałeś w kodowaniu komfortu, 1024 które chciałeś dołożyć to kiera po drugiej stronie
.
jeśli nie działa odczytaj błędy komfortu.
rolesta w tym systemie skonstruowana jest w ten sposób że klawisz jej włączenia podpięty jest do klimatronika, sygnał o włączeniu przekazywany jest po CANIE do modułu komfortu do którego podpięta jest roleta i to on steruje wysówaniem bądÂź chowaniem rolety.
kodowanie rolety odbywa się zatem w dwóch sterownikach klimatroniku i komforcie.
napisz kodowanie komfortu.

jeśli nie działa odczytaj błędy komfortu.
rolesta w tym systemie skonstruowana jest w ten sposób że klawisz jej włączenia podpięty jest do klimatronika, sygnał o włączeniu przekazywany jest po CANIE do modułu komfortu do którego podpięta jest roleta i to on steruje wysówaniem bądÂź chowaniem rolety.
kodowanie rolety odbywa się zatem w dwóch sterownikach klimatroniku i komforcie.
napisz kodowanie komfortu.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2013, 15:20 przez jasper, łącznie zmieniany 1 raz.
CCCO 2015

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
dobry jesteś 
nie wiesz z czym to się je a gmerasz dowoli. przestań gmerać i daj sobie pomóc. napisz jakie masz obecnie kodowanie komfortu. bo kodowanie klimatronika już znamy.

nie wiesz z czym to się je a gmerasz dowoli. przestań gmerać i daj sobie pomóc. napisz jakie masz obecnie kodowanie komfortu. bo kodowanie klimatronika już znamy.
CCCO 2015

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
w klimatroniku nie ma żadnego włączania rolety, wkodowana jest obsługa przycisku włączania/wyłączania rolety! to wszystko zaraz zobacze co jest w komforcie u ciebie i odpiszę:
402637 to:
1 zawsze zarezerwowane
4 blokowanie zamków
8 selektywny centralny zamek
64 wnętrze wyposażone w sensor
128 komfortowe otwieranie za pomocą pilota
1024 elektryczna tylna roleta
8192 pakiet oświetlenia na nogi\sterowanie z MMI
131072 higline
262144 szyberdach
więc u ciebie z kodowaniem jest ok. pytanie o błędy komfortu nadal aktualne, ewentualnie pisz czym się bawiłeś w zielonym menu
402637 to:
1 zawsze zarezerwowane
4 blokowanie zamków
8 selektywny centralny zamek
64 wnętrze wyposażone w sensor
128 komfortowe otwieranie za pomocą pilota
1024 elektryczna tylna roleta
8192 pakiet oświetlenia na nogi\sterowanie z MMI
131072 higline
262144 szyberdach
więc u ciebie z kodowaniem jest ok. pytanie o błędy komfortu nadal aktualne, ewentualnie pisz czym się bawiłeś w zielonym menu
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 10:13 przez jasper, łącznie zmieniany 1 raz.
CCCO 2015

CCCO 2015

Nie bylo zadnych bledow w komforcie.
A co do zielonego menu to na 100 % jestem pewien ze wtedy jeszcze go nie mialem wlaczonego.
A po wlaczeniu bawilem sie rzeczami zwiazanymi z komfortem szyberdach klima itp.
Rozumiem ze roleta jest sterowana plusem i minusem i zmieniana jest tylko polaryzacja silniczka do zwijania lub rozkladania wiec moglbym sprawdzic silniczek przykladajac zasilanie do jego wtyczki??
tylko jakie to powinno byc napiecie
A co do zielonego menu to na 100 % jestem pewien ze wtedy jeszcze go nie mialem wlaczonego.
A po wlaczeniu bawilem sie rzeczami zwiazanymi z komfortem szyberdach klima itp.
Rozumiem ze roleta jest sterowana plusem i minusem i zmieniana jest tylko polaryzacja silniczka do zwijania lub rozkladania wiec moglbym sprawdzic silniczek przykladajac zasilanie do jego wtyczki??
tylko jakie to powinno byc napiecie

-
- Forum Audi A6 / A7
podepnij voltomierz do kostki 15 pinowej do pinu 10 i 13 miernik i zobacz czy w momencie wciśnięcia klawisza rolety pojawi się na tych pinach napięcie (potrzebna druga osoba). włącznik rolety trzeba przycisnąć i poczekać z wciśniętym przez chwilę. Jeśli voltomierz pokaże napięcie to znaczy że na silniczek do rolety napięcie dochodzi.
komfort w sedanie znajduje się w prawym tylnym nadkolu. wtyczka brązowa 15 pin. odpisz co zmierzyłeś.
ewentualnie jest zacięta przekładnia rolety.
ale najpierw odpisz co tam zmierzyłeś.
komfort w sedanie znajduje się w prawym tylnym nadkolu. wtyczka brązowa 15 pin. odpisz co zmierzyłeś.
ewentualnie jest zacięta przekładnia rolety.
ale najpierw odpisz co tam zmierzyłeś.
CCCO 2015

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
podepnij woltomierz bez wyciągania kostek. napisz czy coś się pojawia na tych pinach co ci napisałem. sprawdź przewodność na silniku od rolety.
CCCO 2015

CCCO 2015

Witam.
Odświeżę temat, mianowicie mam również problem z roletą, miałem ją rozłożoną i podczas próby złożenia słychać było cyknięcie. Udało mi się ją złożyć pukając w silniczek podczas składania, natomiast, teraz działa ale nie ma siły rozciągnąć rolety do końca. Jeśli pomogę ręką to pójdzie, rozłoży się i złoży, ale przy rozwinięciu znowu muszę jej pomóc. Może macie jakieś nowe doświadczenia i sugestie?
Pozdrawiam.
Odświeżę temat, mianowicie mam również problem z roletą, miałem ją rozłożoną i podczas próby złożenia słychać było cyknięcie. Udało mi się ją złożyć pukając w silniczek podczas składania, natomiast, teraz działa ale nie ma siły rozciągnąć rolety do końca. Jeśli pomogę ręką to pójdzie, rozłoży się i złoży, ale przy rozwinięciu znowu muszę jej pomóc. Może macie jakieś nowe doświadczenia i sugestie?
Pozdrawiam.
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt: