Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

ÂŚwiece żarowe przepalone po raz kolejny

Elektryka
ODPOWIEDZ
sonics40
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

ÂŚwiece żarowe przepalone po raz kolejny

Post autor: sonics40 » 06 mar 2013, 20:03

Witam wszystkich,
jestem właścicielem Audi A6 C5 1.9 TDI (AWX) - mój problem dotyczy przepalających się świec żarowych w moim aucie.
A więc zacznę od początku, właścicielem tego auta jestem od około miesiąca, samochód po kupnie stał kilka dni w garażu i odpalanie nie wzbudzało moich podejrzeń, ale po nocce pod chmurką rano zaobserwowałem, że po rozruchu Audi przez chwilę pracowała nierówno i dymiło. Diagnoza oczywiście przepalone świece żarowe -świece sprawdzone i oczywiście przepalone, wymieniłem na nowe Bosch. Dzwonię do poprzedniego właściciela (znajomego), mówi że przed sprzedażą świece sprawdzał i było ok , ale wymieniał bezpiecznik od świec był spalony. PojeÂździłem tak 3-4 dni pogoda się poprawiła ale coś mi się w porannym rozruchu nie podobało, no więc na szybko sprawdzam znowu świece - wszystkie przepalone. Obejrzałem je dokładnie i 3 świece były nadtopione ok 1cm od końca świecy (tak jakby je ktoś elektrodą przypalił). Kupiłem kolejne świece NGK ale na razie je tylko wkręciłem i nie podłączyłem. Bezpiecznik sprawdzony ok, przekaÂźnik 202 rozebrałem wygląda jak nowy, elektronik sprawdzał go VAGiem mówi że włącza i rozłącza wzorowo. Moje podejrzenia budzi czujnik G62 , na zegarach nie osiąga 90 C, a ok 65 -70 C. Czy ktoś z Was już miał podobny przypadek? Będę wdzięczny za każdą pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja