[ INNY] jaki olej? 2.7tdi v6 rok 2009
[ INNY] jaki olej? 2.7tdi v6 rok 2009
jak w temacie jaki olej najepiej zalac. kupilem auto z jakies..powiedzmy pol roku temu i chcialbym w nim olej wymienic ze wzgledu ze niewiem kiedy byl ostatno wymieniany. pytalem dzis w aso powiedzieli mi ze wchodzi tam az 8,2l 

co do castrola nie jestem ogolnie przekonany. mam rowniez vectre c gts zalalem do niej 0w40 i dziwne ale co jakis czas musialem dolewac bo ciagle gdzies ubywalo. wiem zaraz powiesz ze to normalne, powiem ci nie, lalem wczesniej mobil 1 tez 0w40 i nic a nic nie dolalem, teraz mam gm owski i tez narazie niema problemu. a tutaj w aso audi powiedzieli mi 5w30 . na jakis trzeba sie zdecydowac;)
Drodzy
Było na ten temat już dosyć dużo pisane wystarczy użyć szukajki. Generalnie Castrol castrolowi nie równy (edge profesional) późniejsza standaryzacja tych olejów, jest jeszcze inny olej na którym ja jeżdżę oryginalny audi vapsoil (podobno shlell) silnik bardzo ładnie chodzi i kompletnie nic nie zużywa oleju.
Pozdrawiam
Było na ten temat już dosyć dużo pisane wystarczy użyć szukajki. Generalnie Castrol castrolowi nie równy (edge profesional) późniejsza standaryzacja tych olejów, jest jeszcze inny olej na którym ja jeżdżę oryginalny audi vapsoil (podobno shlell) silnik bardzo ładnie chodzi i kompletnie nic nie zużywa oleju.
Pozdrawiam