Wybrałem się ostatnio w pierwszą długą podróż moim nowym nabytkiem

Trasa do Zakopanego poprzez A4 i zakopiankę.
W trakcie podróży zauważyłem, że tuner radiowy nie trzyma stacji. Np dostrojony RMF potrafił szumieć podczas drogi i system nie przełączał się na inną częstotliwość.
W poprzednim aucie nie miałem takich problemów (no chyba, że całkowicie po za zasięgiem

Dodam, że na miejscu po jednym dniu pobytu wszystko wróciło do normy i stacje śmigały aż miło.
Droga powrotna i znowu zonk nawet w pobliżu miejsca zamieszkania gdzie stacje były dostrojone i zapisane w pamięci, szumy zamiast muzyki.
Zakładam, że KRRiTV nie wyłączała sygnału w tym czasie

Auto mam jeszcze na gwarancji więc pytanie czy "ten typ tak ma", czy jednak coś jest nie tak z podłączeniem anteny czy wzmacniacza.
Może w menu jest gdzieś opcja która pozwala przełączać sie pomiedzy częstotliwościami radiowymi ale przeglądając je wielokrotnie nie natrafiłem na nic takiego.
Czy ktoś miał już taki przypadek ?
Prosiłbym o jakies info zanim panowie z ASO zaczną mi rozbierać pół samochodu.
Pozdrov
[ Dodano: 2013-06-20, 18:47 ]
Witam,
Widzę, że post był wyświetlony ponad 400 razy ale nikt nie spotkał się z takim przypadkiem

Mały update do tematu.
Przy okazji wizyty w serwisie zgłosiłem problem i panowie stwierdzili, że wszystko jest ok.
Stacje nadal gubi jak gubiła

Stwierdzili też, że wszystkie ustawienia w MMI są ok. Wybór alternatywnej częstotliwosci jest zaznaczony.
Czyli co ? Jest to przypadłość Audi A6 ?

Pozdrov