[ Audi A6 C5 2.5 tdi] Diagnoza silnika przed chipem
-
- Forum Audi A6 / A7
[ Audi A6 C5 2.5 tdi] Diagnoza silnika przed chipem
Witam. Chciałbym zczipować swoją A6, silnik 2.5 tdi 150 km tiptronic, przed czym jednak mam zamiar dokonac dokladnej diagnozy stanu auta. Dzisiaj wymieniłem nowa pompe wtryskowa (stara padła) , ponadto zamierzam sprawdzic stan wałków rozrzadu. Co jeszcze nalezy sprawdzic aby byc pewnym ze chip nie zaszkodzi??? Dziekuje za rady
Ostatnio zmieniony 28 lis 2008, 21:28 przez szkrab2007, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Ja u siebie przed chipem (posiadam auto z manualem) zregenerowałem pompe wtryskową i wtryski.
Wymieniłem wałki rozrządu, dzwigienki, hydraulikę oraz przepływomierz (nie będe wspominał już o wszystkich filtrach i oleju). Zrobiłem to ponieważ stan tych podzespołów był bardzo słaby. Autko ma aktualnie 196 KM i 410 Nm (różnica kolosalna a spalanie bez zmian).
Pozdrawiam
Ja u siebie przed chipem (posiadam auto z manualem) zregenerowałem pompe wtryskową i wtryski.
Wymieniłem wałki rozrządu, dzwigienki, hydraulikę oraz przepływomierz (nie będe wspominał już o wszystkich filtrach i oleju). Zrobiłem to ponieważ stan tych podzespołów był bardzo słaby. Autko ma aktualnie 196 KM i 410 Nm (różnica kolosalna a spalanie bez zmian).
Pozdrawiam
A z ciekawosci, gdzie robiles modyfikacje i ile Cie to wynioslo?NAZAR pisze:Witam!
Pozdrawiam