Witam wszystki ponownie i znowu powtorka z rozrywki a mianowicie wywalalo mi blad kata od zakupu autka wsadzam juz 3 katalizator i dupa ciagle to samo juz mi rece opadaja wyskakuje cos takiego catalytic converter bank 1 system to lean wiec wychodzi na to ze cos z mieszanka jest za uboga w paliwo a bogata w powietrze wiec to nie jest katalizator sonde wymienilem ale na uzywke tydzien temu kupilem kata z 2 sondami uzywke oryginalna ale w bdb stanie powiedzcie mi co to moze byc mam 3 opinie od roznych mechanikow i wskazuja pompe paliwa ze poprostu jest juz zuzyta i nie pompuje tyle barow ile trzeba, samochod jest troche zamulony a moze to sonda ktoras tylko ktora odpowiada za mieszanke 1 czy ta 2 wydechowa? dodam ze wszystkie czujniki, rozrzad, filtry, zawory n75 i DV sa wymienione, nowe swiece, nowa przeplywka, wszystko ory czesci z serwisu, Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-26, 17:24 ]
dodam ze sprawdzal mi mechanik vagiem i sondy pracuja, brak innych bledow
[ INNY] 1.8T AWT/ blad katalizatora rece mi juz opadaja
[ INNY] 1.8T AWT/ blad katalizatora rece mi juz opadaja
bylo bmw E36 323 coupe
bylo bmw e36 compakt
teraz czas na A6
bylo bmw e36 compakt
teraz czas na A6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
nie niesprawdzalem ukladu podcisnienia a co myslicie o cewkach kiedys mi jesdna padla i po jej wymianie byl spokuj na jakies 2 miesiace moze inna niedomaga juz pare dni temu przez jakies 15min mialem takie objawy jakby cewka nie laczyla moze wymienic 3 pozostale?
bylo bmw E36 323 coupe
bylo bmw e36 compakt
teraz czas na A6
bylo bmw e36 compakt
teraz czas na A6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Cewka to by raczej posypala tez innymi bledami dotyczacymi spalania stukowymi itp. Ale oskutki byly by takie jak piszesz ze spaliny za katem byly by na bogato ze tak powiem gdyz wtrysniete paliwo do komory spalania nie spalalo by sie do konca przy zle dziallajacej cewce .Juz nie mowie tutaj o calkowitej awari cewki ale to bys wyczul ze nie chodzi na wszystkie cylindry.
w bledzie jest napisane katalizator bank 1 system to lean to znaczy ze uboga wiec jest za malo paliwa a duzo powietrza wiec nie wiem czy to pompa czy cewki ? nie chce wymieniac wszystkiego bo to koszta i nie bede wiedzial co w koncu bylo przyczyna chyba postawie na cewki bo tez tak mysle ze gdyby pompa siadala to mialbym problemy z odpalaniem po nocy postoju a takto pali na dotyk ale z druiej strony gdyby to cewki to tak jak pisze Domel48 paliwo byloby nieprzepalone i sondy czytalyby za bogata mieszanke hehehe ale masakra.....
[ Dodano: 2013-01-27, 14:16 ]
a moze to ktoras sonda mam 2 w katalizatorze jedna jest na 4 przewody druga na 5 tylko nie wiem ktora z nich jest odpowiedzialna za sklad mieszanki ta przed katem(od strony silnika) czy ta 2 w tylnej czesci kata? ktora jest na 4 a ktora na 5 kabli?dzieki
[ Dodano: 2013-01-27, 14:16 ]
a moze to ktoras sonda mam 2 w katalizatorze jedna jest na 4 przewody druga na 5 tylko nie wiem ktora z nich jest odpowiedzialna za sklad mieszanki ta przed katem(od strony silnika) czy ta 2 w tylnej czesci kata? ktora jest na 4 a ktora na 5 kabli?dzieki
bylo bmw E36 323 coupe
bylo bmw e36 compakt
teraz czas na A6
bylo bmw e36 compakt
teraz czas na A6