[ BDG 2.5 169 KM] Drgawki po rozgrzaniu
[ BDG 2.5 169 KM] Drgawki po rozgrzaniu
Witam, dołączam do ekipy aut z drgawkami na biegu jałowym. Auto dobrze odpala, nie dymi, tylko ma drgawki. Sprawa dotyczy Audi A4 B7, czytałem tu mnóstwo postów ale dotyczyły tylko A6'tek, jak to jest w A4, przecież to te same silniki? Dokument z ELSY który widziałem na forum dotyczy jedynie modeli Audi A4. Proszę o pomoc w tej kwestii, tak się nie da jeździć bo każda drgawka to obciążenie dla silnika...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
w takim razie czas nauczyć się robić logi :Dzibi06 pisze:k4zy5i3k, ale dotyczący silnika z PD-kami które w Twoim przypadku mogą być przyczyną takich objawów. Warto też przyjrzeć się synchronizacji wałka rozrządu względem wału, jak również wziąć pod wzgląd dwumas (chociaż w tej kwestii to już zbyt daleko idące założenia). Albo znający się na rzeczy Mechanik który oceni "problem" w realnej rzeczywistości, albo via net to bez logów się nie obejdzie ( tylko do ewentualnej oceny/podpowiedzi). Bez logów można tylko prowadzić sobie jakieś tam dywagacje na które chyba szkoda czasu.k4zy5i3k pisze: mam podobny problem, na jałowym biegu obroty lubią sobie nie równo pracować ( około 900-950 )
[ Dodano: 2013-02-17, 20:12 ]
wymiana filtra paliwa pomogła,
w filtrze pękła uszczelka ( ta na środku )