Temat ten jest skierowany przede wszystkim dla tych którzy chcieliby mieć w swoim aucie radyjko/ nawigację na 2din jednak koszt ORG. RNS-E jest za duży , a koszt dodatkowych akcesoriów ( do BT, TV, MP3 itd ) jest jeszcze większy. Dlatego proponuję inną alternatywę w postaci imitacji z Chin która ma Nawigację , BT do łaczenia z tel. , obsuguje ipoda itd...
Cel do osiągnięcia

Posiadać nawigację do a6 , której wygląd będzie jak najbardziej zbliżony do orginalnych RNS-E , nie tylko wyglądem z zewnątrz ale również podobne menu do obsługi.
Posiadania oprucz dołaczonej iGO , inna nawigację TOM TOM , AUTOMAPA ( Oczywiście aby ją mieć należy zakupić takowe mapy aby wszystko było Ok prawnie itd. )
Co dostałem w Komplecie:
Potrzebujemy:
-ÂŚrodkowego tunelu pod 2 din ( zakupiony )
- Klimatronik 2 din ( zakupiony )
- Popielniczka 2 din ( POSZUKUJę )
- Radyjko 2din ( Zakupione made in china

Montaż:
Nie będę tego rozpisywał bo jest już na forum, wystarczy poszukać.
Upgrade oprogramowania:
Obecnie w nawigacji jest dosyć szpetne menu ( chcę aby wyglądało jak ORI ) foto powyżej.
Jak to ugryźć

ETAP 1:
W zakupionym radyjku , posiadamy Windows Ce 6.0 ( Takie jak w zwykłych nawigacjach GPS ). Podejrzewam że obecne menu działa na zasadzie nakładki na windows który można odblokować i do obsługi navi wrzucić własne ( opracowane na podstawie tego z RNS-e ).
ETAP 2:
Przygotowanie grafik do menu - właściwie ogranicza się to do wrzucenia tła do naszego menu i do poszczególnych zakładek, następnie umieszczenie przycisków
ETAP 3:
Kodowanie menu , znalazłem program WOLFNCU_4 ( opisywany na mynavia jednak jeszcze nie zacząłem się nim bawić, wiec to będzie najtrudniejsza część. )
POTRZEBUJę POMOCY

poszukuję screenów / zrzutów ekranu z oryginalnego RNS-E , jest tego bardzo mało w necie ( w dobrej jakości , jeżeli ma ktoś możliwość zrobienia ładnych fotek o dużej rozdzielczości menu ( w różnych miejscach ) DVD , GÂŁOWNE MENU , BT, TEL, NAVI ( o ile takowe istanieje, OPCJE , ) lub ma dostęp do screenów byłbym wdzięczny ....
POTRZEBUJę LOGA KTÓRY POJAWIA SIę GDY WÂŁACZAMY NAVI , NP: AUDI S6 , AUDI NAVIGATION SYSTEM < MMI itd. ,
Nawigacja nad która pracuję ma rozdzielczość ekrany 800x640