Witajcie Koledzy,
co jakiś czas w aucie zapala mi się check engine i gaśnie, podłączyłem pod waga i mam następujące błędy. Podkreślę, że mam LPG BRC i check zapala mi się najczęściej na PB, rzadko zdarza się to na LPG. Ponadto auto chodzi dobrze, nie oscylują obroty, nie gaśnie, przyspiesza jak trzeba. Błędy mogę skasować bez problemu.
Błędy: 17530
17862
17548
Ostatnio mechanik wymieniał mi komplet uszczelek pod zaworami, półksiężyce itp.
Co myślicie o tych błędach.
[ ARE 2.7 250 KM] Błędy na wag
-
- Forum Audi A6 / A7
Lambda za katem do wymiany, choc może jej pomoc uszlachetniacz do benzyny tak było w moim przypadku lalem ten STP do benzyn przez 3 tankowania i przeszlo;)
Co do egt, pewnie auto słabo idzie i pali dużo, polecam taka płytke http://sidmotorsport.pl/pl/s/569-modol-egt-27-bi.html
Ponieważ, cena całego czujnika egt to kosmos;P
Co do egt, pewnie auto słabo idzie i pali dużo, polecam taka płytke http://sidmotorsport.pl/pl/s/569-modol-egt-27-bi.html
Ponieważ, cena całego czujnika egt to kosmos;P
RobsonTurbo, robertukf, Dzieki, autko idzie jak burza i nie mam z nim żadnych kłopotów, przyspiesza jak trzeba. Dzięki jeżeli chodzi o ten środek do PB, jo tylko ja mam LPG i benzyny prawie do pełna i rzadko jeżdze na PB:)
[ Dodano: 2012-12-25, 14:11 ]
17530 (p1122) - Przerwa w obwodzie grzania sondy lambda, lewa strona za katalizatorem, (brązowe 4-pin złącze na grodzi silnika).
17548
17831 Układ wtrysku powietrza dodatkowego 1 - wymagany przepływ
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17819 Układ wtrysku powietrza dodatkowego 2 - wymagany przepływ
17862 - Exhaust Gas Temp Sensor 1 (G235): Short to Ground - ten błąd sporadyczny
Powiem tak, auto jak dałem mu wczoraj w depe jakby na chwile przerwało (zamigał check eng) a po chwili dostaje doładowania i idzie jak burza. Mam nowe dwa błędy jęzeli macie jakieś dalsze pomysły to walcie jak w dym.
Od czego mam zacząć???
Błędy da rade skasować:)
[ Dodano: 2012-12-25, 14:11 ]
17530 (p1122) - Przerwa w obwodzie grzania sondy lambda, lewa strona za katalizatorem, (brązowe 4-pin złącze na grodzi silnika).
17548
17831 Układ wtrysku powietrza dodatkowego 1 - wymagany przepływ
17819 Układ wtrysku powietrza dodatkowego 2 - wymagany przepływ
17862 - Exhaust Gas Temp Sensor 1 (G235): Short to Ground - ten błąd sporadyczny
Powiem tak, auto jak dałem mu wczoraj w depe jakby na chwile przerwało (zamigał check eng) a po chwili dostaje doładowania i idzie jak burza. Mam nowe dwa błędy jęzeli macie jakieś dalsze pomysły to walcie jak w dym.
Od czego mam zacząć???
Błędy da rade skasować:)