Witam panowie. Od soboty jestem użytkownikiem Audi A6 C5 2.4 Benzyna + LPG . Przed zakupem pojechałem na serwis aby wszystko zbadali i było ok ale teraz mam kilka problemów.
1. Centralny zamek nie zamyka przednich drzwi na pilota ale od kluczyka tak.
2. Po zamknięciu gaśnie swiatło ale diody od klimatyzacji i nawiewu i sterowanie szyb i inne podświetlane rzeczy nie gasną.
3. Zalałem auto do fula mam cały czas rezerwe ( ale domyślam sie że to wina pływaka)
4. Czasami jak zamykam drzwi to otwierają sie okna lub włączają sie swiatła postojowa a mam zgaszone.
5. Może wy wiecie gdzie zakupie wężyk odpowietzrzenia oleju ponieważ pęk mi i czasami olej kapie na silnik a w serwisie kosztuje 380 zł ( numer z wężyka 078 103 224 m )
6. Jeszcze mam taki problem iże pod zegarem kilometrów mruga mi po odpaleniu servise jak to usunąć
[ ARJ 2.4 165 KM] Kilka problemów
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
1. Prawdopodobnie błędne kodowanie lub zwarcie. (sprawdź to tak włóż kluczyk do zamka naciśnij przycisk otwierania i przytrzymaj kluczyk w pozycji otwarcia zamka do momentu otwarcia szyb.
2. Wyłączysz światła pokrętłem ? Może dlatego że masz zwarcie we włączniku od świateł co wyjaśniałoby samozapalające się światłą postojowe lub także błąd kodowania pilota.
3. Spróbuj procedurę kodowania nr 1.
4. Ten wężyk to odma jeżeli chodzi Ci o odpowietrzenie skrzyni korbowej. W ASO powinni mieć od ręki.
5. Na pewno vag wszystko wyjaśni. Ewentualnie przytrzymaj przycisk kasowania kilometrów i jednocześnie przekręć zapłon aż zaświecą się kontrolki. Tam jest opcja kasowania inspekcji. Chyba że błąd pochodzi od czego innego ale wątpię.
Szerokości i radości z nowego zakupu. Pozdrawiam![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
2. Wyłączysz światła pokrętłem ? Może dlatego że masz zwarcie we włączniku od świateł co wyjaśniałoby samozapalające się światłą postojowe lub także błąd kodowania pilota.
3. Spróbuj procedurę kodowania nr 1.
4. Ten wężyk to odma jeżeli chodzi Ci o odpowietrzenie skrzyni korbowej. W ASO powinni mieć od ręki.
5. Na pewno vag wszystko wyjaśni. Ewentualnie przytrzymaj przycisk kasowania kilometrów i jednocześnie przekręć zapłon aż zaświecą się kontrolki. Tam jest opcja kasowania inspekcji. Chyba że błąd pochodzi od czego innego ale wątpię.
Szerokości i radości z nowego zakupu. Pozdrawiam
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tu powinno być taniej http://moto.allegro.pl/odma-rurka-odmy- ... 72655.htmlEricpl pisze:5. Może wy wiecie gdzie zakupie wężyk odpowietzrzenia oleju ponieważ pęk mi i czasami olej kapie na silnik a w serwisie kosztuje 380 zł ( numer z wężyka 078 103 224 m )
Ale przed wymianą sprawdź i zapewne kup ale w serwisie ezektor, można poczytać na forum do czego służy i dlaczego warto wymienić.
U Ciebie do skasowania inspekcji tylko chyba vagEricpl pisze:6. Jeszcze mam taki problem iże pod zegarem kilometrów mruga mi po odpaleniu servise jak to usunąć
Witam więc tak rano zrobiłem to z kluczykiem szyby sie otworzyły ale wszystko bez zmian. Wężyk odmy zamówiłem ale nie z końcówką M tylko R bo po 1997 zmienili numer. Serwis Oil już znikł dziekuje bardzo za pomoc. Zostało jeszcze tn zamek i diody panelu ci się swiecą.Już wiem chyba co może być. Podąćzyłem radio inne niż orginalne i od tamtej pory się swiecą cały czas. ale jak podłącze orginalne to wogóle nie świecą nawet jak przekręce zapłon. Gdzieś chyba w kostce radia coś nie tak jest. Ale to już elektromechanik zrobi. Najbardziej zależy mi na tych drzwiach. Próbowałem zapasowym pilotem i też tak samo jest