nie działa asr
-
- Forum Audi A6 / A7
nie działa asr
nie wiedziałem gdzie założyć temat chyba dobrze wybrałem. Nie działa mi asr nie reaguje na włacznik jak odpalam audo to nie swieci sie ta kontrolka od asr na zegarach spardzałem podczas boksowania kołami nie rozłancza boksuje. co to może być nie mam zielonego pojecia
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
BLEDY SILNIKA:
-1259 can data bus, abs -nieprawidłowy sygnał ,abs, przewody, rezystor w ECM( modul kontroli pojazdu, chodzi o sterownik ABS)
u skubiego taki blad wywala na vagu 311.2
moze ktos wie teraz cos na ten temat???
[ Dodano: 2012-12-10, 23:38 ]
tzn bledy ABS a nie silnika sorki

-1259 can data bus, abs -nieprawidłowy sygnał ,abs, przewody, rezystor w ECM( modul kontroli pojazdu, chodzi o sterownik ABS)
u skubiego taki blad wywala na vagu 311.2
moze ktos wie teraz cos na ten temat???

[ Dodano: 2012-12-10, 23:38 ]
tzn bledy ABS a nie silnika sorki

Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a turbo podstawą!
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Próbowałem znaleźć co znajduje się pod kodem 1259 i jedyne co udało mi się ustalić to że błąd ten jest związany z pompą paliwa (Dami1602 pisze:-1259 can data bus, abs -nieprawidłowy sygnał ,abs, przewody, rezystor w ECM>
LINK )
Nie jestem pewien czy praca pompy paliwa może mieć wpływ na zachowanie kontrolki ASR (teoretycznie mogłaby - samochód dostaje uślizgu, system zmniejsza sygnał z pedału przyśpieszenia, co za tym idzie spadają obroty oraz zapotrzebowanie na paliwo)
A odnośnie samego vaga, większość kodów błędów z którymi do tej pory się spotkałem mają postać 5 cyfrową (np 00908, 17443 itp) bądź cztero cyfrową poprzedzoną literą (np P1354, P2106 itp). Może podczas przepisywania błędu gdzieś wkradł się błąd
Ponadto błędy sprawdźcie zarówno w silniku jak i abs (ASR wiąże oba te urządzenia). U mnie - co prawda zapalała się kontrolka ESP - ale usterka tkwiła właśnie w silniku.
- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
wlasnie tu od poczatku jest problem z asr . abs dziala normalnie. co do diody mysle ze ktos zdemontował ja dla nie poznaki przy sprzedaży. co do twojej wypowiedzi na temat pompy paliwa... hmmm trudno powiedziec... kupilem nowy kabel vag i odbiore go w swieta bo wybieramy sie do polski. wtedy sprawdze dokladnie blad ale napewno jest pod ta nazwa co widac bo kopiowalem go do odczytu bledow w pdf i wyswietlil mi blad ktory wkleiłem na forum. dzieki za zainteresowanie ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a turbo podstawą!