[a6 c4 ]stukanie przy skręcaniu ?
[a6 c4 ]stukanie przy skręcaniu ?
witam. mam takich kilka pytan . ogolnie jestem posiadaczek audi a6 c4 jakies 3 miechy i wymienilem w nim koncowki drazkow, gumy stabilizatorów i tuleje na wachaczach . i teraz mam pytanie co moze byc jezezli na postoju krece kierownica w lewo prawo lewo prawo itd słychac takie pukanie , to samo jest jezeli ruszam i skrecam lub jak wjezdzam na jakis kraweznik ... drugie pytanie to czy jak wsadze felge 17 czy przy orginalnym zawieszeniu nie bedzie nic trzec itd? pozdrawiam czekam az ktos odpowie
stosuj tagi i poprawnie nazwij temat
stosuj tagi i poprawnie nazwij temat
Ostatnio zmieniony 21 lis 2008, 23:14 przez kosa533, łącznie zmieniany 3 razy.
Tak jak wyżej na pewno przegub... A co do 17" to felusie w sam raz są moj kumpel jezdził na 17" w C4... Teraz ją sprzedał i te felgi mu zostały... Stan idealny... Polerowane alusy Opony prawie nówki...Koła nie obcierają gdyż jest dobrze dobrane ET Jeśli chcesz dam Ci numer do niego to sie dowiesz wszystkiego...?
witam! Sam jezdze A6 C4 na 17" i nic nie ma prawa obcierac jezdzilem pol roku na zawiasie seria , a teraz zrobilem nizsze - 40mm i tez nic nie obciera C4 ma dosc spore nadkola i nawet 18 cali spokojnie sie miesci ale odpowiednie ET musisz miec dobrane. A co do stuków to na 100% przegub.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
PAGÓR
![Obrazek]()
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Miałem do czynienia ze stukającą spręzyną nad amortyzatorem i miałem również do czynienia ze stukającym przegubem.Tych dwóch rzeczy nie da się pomylić.Przegub stuka rytmicznie tak jakby dzięcioł stukał, a sprężyna wydaje taki metaliczny dźwięk jakby coś odprężało. Wsłuchaj się dokładnie i sprawdź czy również na prostych kołach Ci dzwoni, np przy wjeździe na borsztajn. Jeśli tak, to 100 % łożysko a nie przegub.Ale sprawdź to co koledzy piszą , czyli manszety na przegubach czy masz całe.Oczywiście cała manszeta nie oznacza że przegub jest sprawny.ironh pisze:mogą to też być spręzyny,a konkretnie łożyska na których się spręzyna obraca
usunieto