[ A6 C5 Avant] głośniki
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5 Avant] głośniki
Witam! Przestały działać głośniki w tylnych lewych drzwiach (reszta działa). Sprawdziłem ciągłość przewodów głośnikowych od kostki przy radiu do jednego z głośników w drzwiach i jeden kabelek ma ciągłość a drugi nie ma, czyli gdzieś jest przerwa. Z kostki przy radiu wychodzi para przewodów o innej barwie izolacji niż jest przy głośnikach. Gdzie jest miejsce łączenia przewodów głośnikowych - czy ktoś wie?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
mariog2012, włącz radio, wbij igłę przy przewodzie, weź miernik i sprawdź.daniel1997 pisze:sprawdź przy zawiasach w osłonie
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam! Chwilowo dałem spokój z tymi niedziałającymi głośnikami, ale męczy mnie to i dziś zacząłem dobierać do tematu. W gumowych osłonach przy zawiasach natrafiłem na dwie kostki łączeniowe: czerwoną i niebieską. Przypuszczalnie jest to miejsce łączenia m.in. kabli głośnikowych. Czy ktoś z kolegów wie, w jakiego koloru kostce łączą się przewody głośnikowe? Ta informacja pozwoli mi na szybszą lokalizację przerwy w kabelku głośnikowym, chociaż bez zdejmowania tapicerki drzwi i wyciąganiu radia się nie obejdzie. Dzięki z góry