[ A6 C5 Avant] Wymiana anteny od radia Audi A6 5 Avant
[ A6 C5 Avant] Wymiana anteny od radia Audi A6 5 Avant
Witam.parę dni temu kupiłem A6 C5 Avant z 1999 roku.mam urwaną antenę.chciałbym wymienić ja na nową .
Moje pytanko jak ja wymienić i gdzie najlepiej kupić.widziałem takowe na allegro po ok 30m zł
Za pomoc z góry Dziękuję .
Moje pytanko jak ja wymienić i gdzie najlepiej kupić.widziałem takowe na allegro po ok 30m zł
Za pomoc z góry Dziękuję .
Są samochody i jest Audi !
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego jak masz czarną prostokątną kostkę to musisz na zewnątrz podważyć plastikową kopułkę tą gdzie wkręcasz antenę i pod spodem masz nakrętkę na 17 klucz tą antenę jest bardzo trudno zdobyć z reguły występowała w autach z zestawem do telefonu spokojnie możesz zastosować RAKU-1 lub RAKU-2 różnią się wtyczką jedna ma żeńską końcówkę druga męską musisz sprawdzić jaka jest u ciebie potrzebna najprościej wyjmij lampkę pociągnij za plastikową część wtyczki i powinna się odpiąć wtedy będziesz widział która jest ci potrzebna
Dariusz
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7
koledzy mam awarie z antena zwiazana . Jeszcze wczoraj radio ładnie grało a dzis ide do fury włączam radio i lipa. Zrobił sie bardzo słaby sygnał, znajduje mi tylko niektóre stacje. Gdzie szukać przyczyny? Mam antene wbudowana w szybe tylnią. Czy jest od tego bezpiecznik jakiś, przekaÂźnik czy wzmacniacz ?
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny
Mam to samo co vipkwiecien, bardzo słabo łapie fale radiowe. Jak sie stoi na postoju to jeszcze ujdzie ale w drodze to drama. Mam avanta czy zmiana anteny wraz ze stopką rozwiąże sprawę? Radio to concert II zmieniony z concert I. Wcześniej miałem zestaw z telefonem, ale ktoś zdemontował i została dziura w podłokietniku i pizdryk do wysuwania telefonu...
Witam, mam dokładnie to samo co RaDeK868 i vipkwiecien.
Z tym że co zauważyłem to że jeśli podepnę antenowy kabel bez masy czyli bez oplotu, tylko sam "drucik" miedziany który wystaje z przewodu jest delikatna poprawa. Już w mieście mogę posłuchać radia ale w trasie niestety szuuuumi jak szalone...
Antenę mam wbudowaną. Przerabiał ktoś podobne awarie? Może ktoś zna lekarstwo....?
Z tym że co zauważyłem to że jeśli podepnę antenowy kabel bez masy czyli bez oplotu, tylko sam "drucik" miedziany który wystaje z przewodu jest delikatna poprawa. Już w mieście mogę posłuchać radia ale w trasie niestety szuuuumi jak szalone...
Antenę mam wbudowaną. Przerabiał ktoś podobne awarie? Może ktoś zna lekarstwo....?