Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AVF 1.9 131 KM] chwilowy spadek mocy kontrolka asr

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
gacek88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AVF 1.9 131 KM] chwilowy spadek mocy kontrolka asr

Post autor: gacek88 » 10 lis 2012, 18:17

Witam ,
mam problem z moja a6 , zaznacze ze nie wiem czy to sie wczesniej dzialo bo posiadam ja 4dni :) problem polega na tym ze czasami jest tak ze samochod rozpedza sie normalnie i w momecie zaczyna migac kontrolka od asr i auto traci moc (czasami naciskajac na pedal gazu wogole nic sie nie dzieje) po wrzuceniu na luz i ponownym wlaczeniu biegu auto idzie przez chwile normalnie i znowu go przydusza... czy ktos moze tak mial? od czego zaczac filtr paliwa ? a moze to cos powazniejszego?

Awatar użytkownika
Bacc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bacc » 11 lis 2012, 15:12

Siemankogacek88
Zacznij od podłaczenie kompa i wklejeniu na forum wszystkich bledow jakie sa zapisane (o ile jakie kolwiek beda) <okok>
Po za tym chyba wiesz jak działa ASR wiec jezeli ktores z kół napedzanych zaczenie sie slizgac to wlasnie przez ECU zostanie ucieta dawka (nawet na tyle i na taki czas ze po wcisnieciu gazu obr nie beda sie dzwigaly) . Wiec może poprostu jechales koła Ci sie "slizgały" i to co sie działo jest najbardziej normalne, wyłacz ASR(wscis przycisk ASR )i kontrolka bedzie sie caly czas swiecila i juz nie powinno odcinac mocy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja