Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 3.0 Benz.+LPG] Problem z dymieniem i braniem oleju??

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Margii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 3.0 Benz.+LPG] Problem z dymieniem i braniem oleju??

Post autor: Margii » 21 lis 2008, 13:24

Witam szanownych kolegów
z pół roku temu pojawił się problem u mnie w autku tzn. padła prawa głowica więc poszła do kompletnej regeneracji i niby wszystko ok zrobione ale po paru miesiącach przy większym wysiłku:) zaczęła zjadac olej i to w niemałej ilości bo 1l na 100-130 km:(( czy ktoś mi może coś powiedzięc na ten temat bo na warsztatach i w ASO nic nie wiedzą i niewiedzą jak to naprawic:( a druga sprawa wygląda tak że przed rozpadem głowicy coś się stało z tym dogrzewaniem postojowym czy jak to się tam nazywa. A mianowicie teraz jak jest zimno to się ono uruchamia jak jets zimny silnik i wszystko cacy bo w kabinie po chwilce jets cieplutko ale za to autko dymi i co chwile wyskakuje check engenig. Po sprawdzeniu Vagiem przez znajomego pokazuje bład Sondy Lambda??!! Czy ktoś może wie jak to odłaczyc albo co można z tym zrobic??!! Porsze o pomoc!!

robaczek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robaczek » 22 lis 2008, 09:10

witam .a dymi na siwo czy bialo??

[ Dodano: 2008-11-22, 09:15 ]
no tak jesli bierze olej to na siwo.kolego mogli podczas regeneracji glowicy zamontowac jakies tanie uszczelniacze zaworów.czasem tez sie zdarza ze wogole spadaja.no ale to tylko moja uwaga,no i na 90%to to ale tylko wtedy jesli cisnienie na cylindrach jest ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja