Witam,
podczas jazdy nagle wskaźnik temp. pokazuje 60C, tzn. w ułamku sekundy wskazówka opada. W tym samym momencie brak jest ogrzewania normalnego w samochodzie (robi się chłodno). Po kilkunastu (10..30) minutach wskaźnik wskazuje 90C, prawidłowo i klima grzeje.
VAG nie zarejestrował żadnych błędów, więc nie wiem ...czujnik? czy coś innego?
Proszę o radę.
Pozdrawiam
dziwne wskazania temperatury i brak regulacji ogrzewania
VAG COM nie odczytał żadnych błędów w silniku ani w klimie. Wariuje wskaźnik temperatury silnika, choć wiem, że temperatura silnika jest OK. Jestem zdziwiony, choc może tak jest, że jak wskaźnik temp. silnika nie pokazuje (nie widzi odpowiedniej temp.) to klima przestaje działać, jej elektronika chyba "myśli" że silnik jest zimny.Alek35 pisze:A gdzie sprawdzałeś odczyt w silniku czy w klimiatroniku?
Raczej bym się skoncentrował na klimatroniku chyba że to czujnik temperatury z silnika świruje.
Właśnie byłem w mieście, znów to zrobił na 5min.
Handal
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Jak ci tak zrobi, sprawdź temp w ECU i Instruments, będziesz wiedział co się dzieje, ale pewnie czujnikowi temp a dokładnie to części dla zegarów się praca znudziłaHandal pisze:VAG COM nie odczytał żadnych błędów w silniku ani w klimie. Wariuje wskaźnik temperatury silnika, choć wiem, że temperatura silnika jest OK. Jestem zdziwiony, choc może tak jest, że jak wskaźnik temp. silnika nie pokazuje (nie widzi odpowiedniej temp.) to klima przestaje działać, jej elektronika chyba "myśli" że silnik jest zimny.Alek35 pisze:A gdzie sprawdzałeś odczyt w silniku czy w klimiatroniku?
Raczej bym się skoncentrował na klimatroniku chyba że to czujnik temperatury z silnika świruje.
Właśnie byłem w mieście, znów to zrobił na 5min.