[ ACK 2.8 193 KM] Czujnik temp. wariuje lub coś innego jak z
[ ACK 2.8 193 KM] Czujnik temp. wariuje lub coś innego jak z
Witam wszystkich kolegów forumowiczów, od czasu kiedy spadły temperatury mam pewien problem, mianowicie jak odpalę Niunię rano a jest zimno to wyskakuje mi alarm na FIS zbyt wysoka temp. płynu lub zbyt mały stan i nie wiem o co chodzi ponieważ silnik jest zimny a stan płynu OK, a termostat i czujnik temp. wymieniałem w zeszłym roku, co do termostatu to robił mi to zaufany mechanik a czujnik wymieniał mi inny koleś i nie wiem czy może być jeszcze inna przyczyna powstawania tego błędu czy też zainwestować i wymienić czujnik u zaufanego mechanika co radzicie koledzy może mieliście podobne sytuacje jeżeli tak to proszę o podzielenie się swoją wiedzą za co z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
ryba_73
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Wit
am!!! Dzięki za pomoc właśnie tak zrobię w najbliższych dniach podjadę do mojego mechanika który zajmuje się moją Lalą i podłączymy ją pod kompa i sprawdzimy czy pokazuje jakiś błąd u mnie ten alarm się pokazuje jak przyszły chłodne dni ale jak się troszkę rozgrzeje alarm znika ale zobaczymy co pokaże komp. dzięki za pomoc
.

ryba_73