[A6 C5 Sedan] oświetlenie wewnętrzne po otwarciu drzwi
[A6 C5 Sedan] oświetlenie wewnętrzne po otwarciu drzwi
witam
pytanko czy ktoś może spotkał sie z problemem nie zapalających się świateł wewnętrznych po otwarciu drzwi pasażera ?, po otwarciu innych czy to tylnich czy kierowcy światło się zapala, gdzie znajduje się czujnik, w zamku dzieś w drzwiach ?
pozdrawiam
pytanko czy ktoś może spotkał sie z problemem nie zapalających się świateł wewnętrznych po otwarciu drzwi pasażera ?, po otwarciu innych czy to tylnich czy kierowcy światło się zapala, gdzie znajduje się czujnik, w zamku dzieś w drzwiach ?
pozdrawiam
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jak już uda Ci się naprawić to proszę, opisz to w tym wątku co i jak i gdzie w razie czego psikać :-Pkubicaaa pisze:nic podgrzałem opalarką psikałem wd40 i nic sie nei dzieje, jtro rozbieram tapicerke
Mam te nsam problem z tylnymi prawymi drzwiami

Myślałem, że mam odipęta kostkę ale szyba działa, podśweitlenei klamki i guzika szyb też działa no i centralny te drzwi też zamyka.... czyli cos nie halo musi być z krańcówką ?
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
Widze, ze nie pierwszy borykam sie z tym problemem, ja stawiam na wyłącznik krańcowy drzwi, tylko ze nie bardzo moge go zlokalizowac... Czy da sie do niego dojsc jakoś nie ściągając tapicerki??? I jakie są koszty zakupu nowego? Bo przerabianie go w tradycyjny sposób jakoś mnie nie bawi, a strzasznie nie lubie jak coś mi nie działa 

obawiam się panowie, że bez wymiany zamka się nie obejdzie.
Włącznik to niestety element zamka, słyszałem o elektrykach to naprawiających (trzeba go wymontować) ale ponoć te naprawy nie wystarczają na długo.
Niestety mikrostyki montowane w tych zamkach to bolączka Audi, vw czy skody.
Włącznik to niestety element zamka, słyszałem o elektrykach to naprawiających (trzeba go wymontować) ale ponoć te naprawy nie wystarczają na długo.
Niestety mikrostyki montowane w tych zamkach to bolączka Audi, vw czy skody.
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
- Jaszczur-gl
- Forum Audi A6 / A7
ja mam problem znowu z oswietleniem tylnim... powinno sie zapalac przy otwarciu z pilota lub drzwi a tymczasem zapala sie jesdynie przod...moge oczywiscie wlaczyc to przez zalaczenie na przednim swietle pozycji 1 ale wtedy pali mi sie wszystko nawet podczas jazdy. bez sensu... pomocy
[ Dodano: 2008-12-09, 20:56 ]
i jeszce jedno... auto stało 3 miesiące bez jazdy i teraz mam problemy z obrotomierzem... tzn obroty na sluch sa ok ale obrotomierz pokazuje np 3.000 lub jak ostatnio 5.000. wyłączyłem silnik i po jakimś czasie wskazówka opadła normalnie i działała bez zarzutu do dzisiaj, gdzie znowu nagle skoczyła pokazuje 2.000. patrzyłem przed sekundą i znowu jest ok... wie ktoś może co się dzieję, że tak wariuje... robiłem reset kompa, ale serwis dalej mi się świeci, reset riobiłem po wymianie oleju... dzięki
[ Dodano: 2008-12-09, 20:56 ]
i jeszce jedno... auto stało 3 miesiące bez jazdy i teraz mam problemy z obrotomierzem... tzn obroty na sluch sa ok ale obrotomierz pokazuje np 3.000 lub jak ostatnio 5.000. wyłączyłem silnik i po jakimś czasie wskazówka opadła normalnie i działała bez zarzutu do dzisiaj, gdzie znowu nagle skoczyła pokazuje 2.000. patrzyłem przed sekundą i znowu jest ok... wie ktoś może co się dzieję, że tak wariuje... robiłem reset kompa, ale serwis dalej mi się świeci, reset riobiłem po wymianie oleju... dzięki
oświetlenie
Kolego można rozebrać ten zamek i wyczyścić ten przełącznik znajduje się w dolnej części a robienie zwykłych czujek może spowodować zwarcie na fisie .poz. 

jerzy-g3
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Napewno torx kolego ale jaki to teraz nie wiem. Nie moge zobaczyć bo auko zonka zabrała.
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum .