[ ASN 3.0 220 KM] Falujące obroty i spadek mocy.
[ ASN 3.0 220 KM] Falujące obroty i spadek mocy.
Witam...od kilku dni mam pewien problem z samochodem. Podczas jazdy przy ok 1200obr/min falują mi obroty silnika, a także mam gwałtowny spadek mocy. Muszę wtedy puścić gaz i wcisnąć go ponownie by wszystko wróciło do normy. Komputer nie wykazał żadnych błędów. Dodam także, że ostatnio miałem problemy z elektroniką m.in. zawiesiło mi się radio, a także tylko po stronie kierowy szwankowało podparcie lędźwiowe i pamięć fotela kierowcy. Bardzo proszę o pomoc.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
To ty sobie gdybaj, czy elektronika, czy pstryczek elektryczek, a ja bym sobie darował te 4 tys km i wymienił najpierw świece, a resztę elektryki sukcesywnie ogarniał. Na LPG świece powinno wymieniać się wcześniej. Tak na marginesie zapytam, ile przelatałeś na tym komplecie świec? Ile ci teraz przebiegu pokazuje na szafie?
Problem z obrotami i spadkiem mocy rozwiązany, wymiana czujnika pod pedałem hamulca. Zamówiłem jeszcze czujniki czystego powietrza i temperatury powietrza bo są wadliwe. Problem z pamięcią fotela polega prawdopodobnie na jakimś przetarciu któregoś z kabli, poradzono mi wymianę całego fotela, ponieważ naprawa się nie opłaca. Instalacji lpg nie posiadam w aucie więc nie wymieniam częściej świec niż producent przewiduje. ÂŚwiece przejechane mają ok 56 tys. Obecny przebieg auta to ok 116 tys km.
Sorry, że temat nie w tym dziale. Pozdrawiam.
Sorry, że temat nie w tym dziale. Pozdrawiam.