Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MULTI] ÂŁożyska kół przód

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
mibimibi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MULTI] ÂŁożyska kół przód

Post autor: mibimibi » 18 paź 2012, 08:56

Po zakupie samochodu i krótkiej eksploatacji wymieniłem łożyska przednie ze wzlędu na to, że "wydawało" mi sie ,że huczą.Była ku temu okazje bo wymieniałem przekładnie kierowniczą. Po wymianie jakiś czas był spokój , może to było tylko złudzenie bo nowe to nowe, a i firmowe ruville. Problem jest tego typu ,że łożyska słychać nieznacznie, najbardziej przy małej prędkości przy dojeżdżaniu np do skrzyżowania itp. Nie wiem jak określić odgłos ,jakby ghm, ghm. Przy wyższych prędkościach częstotliwość tego odgłosu jest natyle duża ,że zlewa się w całość i dokładając do tego silnik i szum powietrza staje się w miarę niesłyszalny, ale odczuwalne są delikatnie drgania jeżeli położymy płasko stopy na podłodze.
Proszę o poradę co może być tego przyczyną, czy rzeczywiście łożyska kół ,czy może podpory półosi albo skrzynia?
Czy ktoś miał podobny przypadek, bo nie chcę niepotrzebnie wymieniać na próbę wszystkiego po kolei "może się uda ,a może nie"

mibimibi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mibimibi » 19 paź 2012, 08:47

Koła przełożyłem już wcześniej z przodu na tył i dalej to samo.Zobaczę jak założę zimówki ale moim zdaniem to nie opony winne, bo łożysko nie huczy tylko tak jakby na bieżni łożyska ,na długości ok 7cm przy obw. bieżni 20 cm. było wyrobione(nie było gładkiej powierzchni) i właśnie jak podczas jazdy przechodzi przez to miejsce to wydaje ten dżwięk chrobotania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja