[ C6] Problem po aktualizacjach
[ C6] Problem po aktualizacjach
Witam wszystkich. Mam pewien problem bo kolega poprosił mnie o aktualizację softu do najnowszego oraz wgranie polaka. Robiłem to już kilka razy z innymi samochodami tego typu, wszystko oczywiście zgodnie z instrukcją oraz zaleceniami. Problem jest w tym że po wgraniu polaka nie działają mu przyciski na kierownicy pomimo wpisania wszystkich poprzednich wartości z przed aktualizacj. We wszystkich poprzednich przypadkach przyciski zaczynały dzisłać po jakiś chwili a on już jeździ jakieś 2tyg i nadal nic.
Pomoże ktoś gdzie tego szukać? Dodam że auto jest z 2008 roku.
Pomoże ktoś gdzie tego szukać? Dodam że auto jest z 2008 roku.
Mati
Podepnę się pod temat jeśli można
U mnie po aktualizacji też wszystko znikło. Brak multi, radia i innych różnych. Ale po wpisaniu wartości w Adaptacjach (3 pierwsze kanały) wszystko wróciło do normy, po restarcie systemu oczywiście.
U mnie mam inny problem. Wszystko działa jak powinno ale mam jeden błąd w Control Head
00003 - Control Module: No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
W sumie to nie wiem czamu tak jest bo wszystko działa jak powinno. Chciałem zrobić Nastawy Podstawowe ale ten kanał jest w ogóle nie dostępny w Control Head.
Trochę upierdliwe to bo nie mam żadnych innych błędów na VCDSie i tylko ten jeden mi wyskakuje. Miał to kiedyś ktoś
U mnie po aktualizacji też wszystko znikło. Brak multi, radia i innych różnych. Ale po wpisaniu wartości w Adaptacjach (3 pierwsze kanały) wszystko wróciło do normy, po restarcie systemu oczywiście.
U mnie mam inny problem. Wszystko działa jak powinno ale mam jeden błąd w Control Head
00003 - Control Module: No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
W sumie to nie wiem czamu tak jest bo wszystko działa jak powinno. Chciałem zrobić Nastawy Podstawowe ale ten kanał jest w ogóle nie dostępny w Control Head.
Trochę upierdliwe to bo nie mam żadnych innych błędów na VCDSie i tylko ten jeden mi wyskakuje. Miał to kiedyś ktoś
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
zobacz moduł bt lub telefon często wszędzie jest ok a to pozostaje do ponownego zakodowania i jest przyczyną błędnego zakodowania sterownika MMI
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu
tu już nie ma nic do roboty

----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu

ok. Dzięki. Zerknę po południu.
[EDIT]
Sprawdziłem w adresie 77 Telephone kodowanie. Wpisałem same 000000, restart i potem ponownie moje ori kodowanie. To samo zrobiłem w Control Head. I dalej to samo. Ciągle mi wywala ten błąd na skanie. Ma ktoś moze jakieś pomysły? A może winne jest wgranie polskiego softu? Miałem wcześniej wersję bodajrze 4420 no i poleciałem po całości wszystkie 3 płyty aktualizacji i na koniec dałem "Polaka" i wszystko poszło "od ręki" ale pozostaje mi ten błąd na skanie.
[EDIT]
Sprawdziłem w adresie 77 Telephone kodowanie. Wpisałem same 000000, restart i potem ponownie moje ori kodowanie. To samo zrobiłem w Control Head. I dalej to samo. Ciągle mi wywala ten błąd na skanie. Ma ktoś moze jakieś pomysły? A może winne jest wgranie polskiego softu? Miałem wcześniej wersję bodajrze 4420 no i poleciałem po całości wszystkie 3 płyty aktualizacji i na koniec dałem "Polaka" i wszystko poszło "od ręki" ale pozostaje mi ten błąd na skanie.
Przed aktualizacja spisalem sobie wczesniej wartosci wszystkich kanalow adaptacji w Control Head i po aktualizacji poprawilem nie ktore bo sie roznily. Takze na obecna chwile adaptacje sa takie jak byly przed. Dodam ze BT dziala normalnie.
Ale moge zerknac jeszcze raz moze cos przeoczylem. Na ktorym kanale szukac BT?
Ale moge zerknac jeszcze raz moze cos przeoczylem. Na ktorym kanale szukac BT?
olsen72 pisze: [EDIT]
Sprawdziłem w adresie 77 Telephone kodowanie.
Nie koduje sie tego w [77] Telephone tylko w [07] - Control Head Front tam przecież był błąd.
Przeczytaj:
a6-c6-prosze-o-rozszyfrowanie-bledu-vt48408.htm