Witam
Szukałem sumiennie ale nie udało mi się znależć tematu czy czujniki PDC zderzaka tylnego pasują z przedlifta do polifta ?
[A6C5] PDC Parktronic Przedlift do Polifta
Nie potrafie Ci odpowiediec na 100% czy to bedzie pasowac czy nie ale z wygladu sa takie same.
Ale kiedys sam musialem wymienic taki czujnik, w moim przypadku kupowalem nowy i przy zakupie musialem podac nr.VIN
Natomiast wazne jest zebys wiedzial ktory czujnik dokladnie potrzebujesz, bo dziela sie one na lewa i prawa strone, czyli 2 sa lewe ,2 prawe i dodatkowo lewa jak i prawa strona znow dzieli sie na lewy zewnetrzny i lewy wewnetrzny(mozna tez powiedziec lewy srodkowy) i z prawa jest tak samo. I przy zakupie trzeba dokladnie powiedziec o ktory chodzi, np: prawy zewnetrzny.
Zamienione miejscami nie beda dzialac.
Ale kiedys sam musialem wymienic taki czujnik, w moim przypadku kupowalem nowy i przy zakupie musialem podac nr.VIN
Natomiast wazne jest zebys wiedzial ktory czujnik dokladnie potrzebujesz, bo dziela sie one na lewa i prawa strone, czyli 2 sa lewe ,2 prawe i dodatkowo lewa jak i prawa strona znow dzieli sie na lewy zewnetrzny i lewy wewnetrzny(mozna tez powiedziec lewy srodkowy) i z prawa jest tak samo. I przy zakupie trzeba dokladnie powiedziec o ktory chodzi, np: prawy zewnetrzny.
z tym bym się nie zgodził miałem u siebie około 30 szt. różnych czujników od a6 c5 jak i od a6 c6 wszystkie testowałem podpinają pod auto w rożnych konfiguracjach i działało bez zarzutuMahrid pisze:I przy zakupie trzeba dokladnie powiedziec o ktory chodzi, np: prawy zewnetrzny.
w przypadku a6 c5 po lifcie czujniki zewnętrzne - te na rogach jak dobrze pamiętam 4b0 919 275 F natomiast wewnętrzne 4b0 919 275 E, w następnych latach była zmiana numeru na 7h0 919... (np. 4B0 919 275 F = 7H0 919 275 D)pewności nie mam ale zewnętrzne czyli ... 275 F różnią się od wewnętrznych czyli ... 275 E chyba tylko tym że te drugie mają wtyczkę pod kontem 90 stopni a pierwsze podajże jakieś 110 stopni
jednego natomiast jestem pewien że na pewno niema różnicy czy prawy czy lewy wewnętrzny itp skoro tem sam numer to czym niby mają się różnić

[ Dodano: 2012-09-27, 22:29 ]
nie pamiętam tak z miejsca jaki tam był numer w przed liftach tych czujników, ale chyba taki sam jak w pierwszych poliftachmediax pisze:derzaka tylnego pasują z przedlifta do polifta ?
wizualnie z przed lifta chyba ma inne "czoło" (prostokącik) (w polifcie okrągłe) jak masz możliwość sprawdź numery czujników z polifta i się wyjaśni