Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

(Audi A6 C5 2,4) Problem z trzymaniem prądu

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TURAS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

(Audi A6 C5 2,4) Problem z trzymaniem prądu

Post autor: TURAS » 16 lis 2008, 10:22

Witam,
Mam mianowicie taki problem. Posiadam Audi A6 2,4 1998r i problem mam taki że jak posłucham radia na postoju około 10min to pada mi akumulator i nie chce nic dalej. Mam 2 nowy akumulator i dalej się to dzieje. Miałem mierzony alternator czy dobre ładuje i okazuje się że tak. Nie mam żadnego podłączonego wzmacniacza subwoofera i takich tam rzeczy jest wszystko normalnie tylko CB i radio. CB używam tylko w czasie jazdy i wyłączam.
Nie wiem co jest czy ktoś z was nie zna przypadkiem dobrego elektryka w Katowicach bo mnie to już wkurza totalnie.

Dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szymkar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szymkar » 16 lis 2008, 11:56

Taka rada, sprawdź jaki prąd jest pobierany przez samo radio.

Maiki X
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Maiki X » 16 lis 2008, 13:22

Masz gdzies kolego upłynnosc a najprostszym sposobem by sprawdzic czy to wina radia to wyciagnac bezpiecznik badz samo radio i sprawdzic czy sytuacja bedzie sie powtarzała(ale raczej stawiam na rozrusznik radio w 10min nie rozładuje nowego akumulatora)

Awatar użytkownika
szymkar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szymkar » 16 lis 2008, 14:06

Maiki X, Masz racje to tez może być przyczyną.
Można też sprawdzić sam alternator, miałem taki przypadek w mercu poszła jedna dioda i
tez rozładowywał mi aku.

Jaro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jaro » 24 lis 2008, 00:02

Może sprawę już załatwiłeś ale jeżeli nie to ...
Można rozumieć, że akumulator normalnie trzyma prąd i w sytuacji gdy nie słuchasz radia samochód odpala normalnie nawet po dłuższym postoju.
Możesz spróbować samemu zdiagnozować przyczynę wystarczy zwykły miernik (jeżelio go nie masz to kupisz za kilkanaście złotych) i wepnij się nim szeregowo z radiem i po włączeniu radia zmierz pobór prądu.
Jeżeli chodzi o dobry warsztat to polecam Serwis Bosch Michał Dróżdż w Czeladzi przy ul.Rzemieślniczej (zaraz przy trasie K-ce - W-wa).To tak na przyszłość bo podejrzewam, że z tym sam sobie poradzisz.Michał jest the best.Samochody podstawiają do niego m.in. z serwisów Audi,VW,Skody,Opla.Znam go od kilku lat (jak i opinie o nim) i śmiało mogę polecić.Też kiedyś do niego trafiłem z Katowic ale było warto.
<ok>

Awatar użytkownika
FLACHA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: FLACHA » 24 lis 2008, 22:11

zadzwon tu : 601434190 - koles jest w chorzowie kolo salonu citroena to jest ulica wojska polskiego 20 . mialem podobny problem i mi pomogł . naprawde koles jest bardzo dobry. :mrgreen:
FLACHA

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja