Czytałem forum i wielu forumowiczów pisało o wodzie na podsufitce. Ich problemy wynikały najczęściej z pary której układ nie odprowadzał bo były pozatykane odpowietrzenia albo źle wklejona szyba lub powyrywane wężyki od spryskiwaczy tylnej szyby. U mnie pary raczej nie ma bo jest lato, spryskiwacz właśnie naprawiałem i gdyby coś było nie tak to podczas testów na bank by się zalało na maxa bo wylałem cały zbiorniczek żeby mieć pewność że nic nie cieknie.
W mojej audi po naprawie spryskiwacza dumny z udanej roboty postanowiłem umyć auto. Wracam z myjni i nagle kropla mi przeleciała przed oczami. Okazało się, że woda zebrała się w po stronie pasażera w okolicy uchwytu nad drzwiami i przy ostatnim słupku (to nie płyn do spryskiwacza bo ten ładnie pachnie a ta woda nie miała zapachu) oraz w oświetleniu z przodu auta. Po oględzinach stwierdziłem ze to chyba coś nie tak z relingami, ale skąd woda w panelu oświetlenia.
Poniżej foto gdzie zebrała się woda poza panele oświetlenia:
Miał ktoś kiedyś problem z relingami to jest czy ciekły kiedyś komuś? Jeśli tak to prosiłbym o info jak to rozebrać i naprawić. No i druga sprawa to czy mogło to dostać się z relingów do panelu oświetlenia czy raczej to sprawa szyby?
Pozdrawiam!