[A6 C5] Skrzynia Basowa czy to dobry pomysł?
[A6 C5] Skrzynia Basowa czy to dobry pomysł?
Witam! Przymierzam sie do kupna skrzyni basowej JBL
Do tego Wzmacniacz magnata który również opisywany jest na aukcji ktora dodałem powyzej... Czy jest to dobry pomysł? Posiadam normalne naglośnienie Audio standardowe... Głośniczki graja czysto... Posiadam Radio AUDI CHORUS 2 (kaseciak+zmieniara CD w bagazniku) i chce cały ten zestaw podłączyć pod te radio... w CAR AUDIO powiedzieli mi ,że jest to mozliwe poprzez zastosowanie jakiejś przejściowki... cały zestaw (SKRZYNKA+WZMACNIACZ+OKABLOWANIE+PRZEJÂŚCIÓWKA BY PODÂŁACZYC SKRZYNKE DO CHORUSA+MONTAÂŻ) chca 1360zł... Da to jakis dobry efekt? Jestem strasznie "napalony" na to i sam nie jestem do konca pewien czy to aby na pewno dobry pomysł?
Do tego Wzmacniacz magnata który również opisywany jest na aukcji ktora dodałem powyzej... Czy jest to dobry pomysł? Posiadam normalne naglośnienie Audio standardowe... Głośniczki graja czysto... Posiadam Radio AUDI CHORUS 2 (kaseciak+zmieniara CD w bagazniku) i chce cały ten zestaw podłączyć pod te radio... w CAR AUDIO powiedzieli mi ,że jest to mozliwe poprzez zastosowanie jakiejś przejściowki... cały zestaw (SKRZYNKA+WZMACNIACZ+OKABLOWANIE+PRZEJÂŚCIÓWKA BY PODÂŁACZYC SKRZYNKE DO CHORUSA+MONTAÂŻ) chca 1360zł... Da to jakis dobry efekt? Jestem strasznie "napalony" na to i sam nie jestem do konca pewien czy to aby na pewno dobry pomysł?
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 00:56 przez MISIEK_A6, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem dokladnie jak to wyglada w kwesti podlaczenia. Szkrzynia jest ogolnie dobra i bardzo dobrze gra, czysto i glosno. Sam sie kiedys przymierzalem pod cos takiego, jednak teraz jezeli mialbym cos wkladac w bagaznik to wolalbym aby to bylo ladnie zabudowane. Generalnie kwestia gustu. Jezeli pytasz czy bedzie to dobrze i glosno gralo to na pewno bedzie. Skrzynie najlepiej podlaczyc pod wzmacniacz (chyba ze radio ma wyjscie na skrzynie. ) i od wzmacniacza podlaczasz wtedy czincz pod radio.
mój kumpel ma taką skrzynię tylko że pojedyńczą , w autku ma standardowe głośniki i stantardowe radio i wzmachol JBL 600 W , ale bas z tej skrzyni jest masakryczny w pozytywnym znaczeniu tego słowa , nie da rady wytrzymac a co dopiero przy podwójnym głosniczku
chłopie będizesz musiał niezłe zatyczki załatwic
pozdrawiam

chłopie będizesz musiał niezłe zatyczki załatwic

pozdrawiam

A jak z jakościa nie bassu.. tylko dźwięku w srodku? Glownie chodzi mi nie o bass tylko o lepszą jakość dźwieku w połaczeniu z dobrym basikiem :mrgreen:
Tak wogóle to zrezygnowalem z chip-tuningu na rzecz Audio... Wszędzie mi mowili ,że mog mi podnieść tlyko do 130KM max. gdyż jest to automat... Więc 20KM tylko i 1400zł to wole jezdzic tak jak jezdze tyle ,że z dobrym AUDIO
Tak wogóle to zrezygnowalem z chip-tuningu na rzecz Audio... Wszędzie mi mowili ,że mog mi podnieść tlyko do 130KM max. gdyż jest to automat... Więc 20KM tylko i 1400zł to wole jezdzic tak jak jezdze tyle ,że z dobrym AUDIO

- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wszystko może grać tak jak dotychczas na głośnikach "zwykłych" o ile ustawisz wzmacniacz. Wszystko regulujesz na wzmacniaczu poziom basu, filtr dolnoprzepustowy ustawiasz wedel upodobań, czy bas ma grać tylko najniższymi częstotliwościami czy też ma przepuszczać więcej "szmerów" itp itd. W radyjkach niektórych jest fajna opcja "wyłączenie wbudowanego wzmacniacza radiowego" i wtedy napierdziela tylko sama skrzynia. Efekt piorunujący i można łątwo odsłuchać co w samochodzie jest słabo przykręcone, zamocowane itp itd :DMISIEK_A6 pisze:A jak z jakościa nie bassu.. tylko dźwięku w srodku? Glownie chodzi mi nie o bass tylko o lepszą jakość dźwieku w połaczeniu z dobrym basikiem :mrgreen:
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem