Witam,mam taki problem ze od pewnego czasu samochód po osiągnięciu temp 90c zaczyna mi szarpać,nie ma przyspieszenia miedzy 2000 a 3000obr przy więcej zachowuje się już normalnie,czasem przy gazowaniu wydaje mi się jakby coś strzelało pod maska,na biegu jałowym obroty falują i samochód drży.Samochód chodzi tylko na benzynie leje do niego benzynę Vpower niedawno po wymianie rozrządu,wydaje mi się że przed wymiana pracował o wiele lepiej kody silnika sczytane Vagiem to
18010 Napiecie zasilania sterownika silnika 30
16548 Sonda lambada brak zmian napiecia
17978 Modul sterujacy zablokowany
17834 Zawór przewietrzania zbiornika przerwa
16486 przepływomierz, niskie napiecie
proszę koledzy o pomoc ewentualnie jakieś sugestie
Iskier na kablach nie ma to juz zostało sprawdzone
[ AGA 2.4 165 KM] szarpie,brak mocy,falowanie na biegu jałow
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
chriskonin, jak napisał grzemo, skasuj błędy, pojeździj i sprawdź czy się cos pojawiło !
W odróżnieniu od grzemo, ja bym to zrobił przed wymianą świec. Beznakładowo.
Miałeś odłączany akumulator, więc błąd niskiego napięcia (ktoś przekręcił kluczyk bez akumulatora) wtedy też mogla paść adaptacja przepustnicy. Zajrzyj do niej może jest brudna. Wtedy czyszczenie+ewentualnie również adaptacja

W odróżnieniu od grzemo, ja bym to zrobił przed wymianą świec. Beznakładowo.
Miałeś odłączany akumulator, więc błąd niskiego napięcia (ktoś przekręcił kluczyk bez akumulatora) wtedy też mogla paść adaptacja przepustnicy. Zajrzyj do niej może jest brudna. Wtedy czyszczenie+ewentualnie również adaptacja
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
pojeździłem trochę błędów nie ma,a przyczyna jest dalej,możne Roman masz racje ze trzeba wyczyścić i zaadoptować przepustnice,dodam ze to się dzieje w ciepłe dni i po rozgrzaniu silnika jak jest chłodno zachowuje się normalnie,poza tym wyskoczyły mi błędy w klimatyzacji i centralnym zamku,
[ Dodano: 2012-08-14, 13:10 ]
W czwartek mam jechać na przeczyszczenie i adaptacje przepustnicy,elektryk mówił tak samo jak ty Roman że rozładowanie może skutkować błędnym działaniem przepustnicy,przy okazji zajrzy mi do modułu komfortu bo też jest problem z tylnymi prawymi drzwiami.Także jak wrócę to dam znać czy coś się zmieniło.
[ Dodano: 2012-08-31, 09:38 ]
Witam,
więc po wizycie u elektryka okazało się ze mam przestawiony zapłon,stąd to słyszalne strzelanie w wydech i słaba moc,po prostu mamy w kraju genialnych mechaników którzy wymienia rozrząd i przy tym jeszcze spieprza robotę,a mam pytanko do RomanaS nie znasz w poznaniu jakiegoś dobrego blacharza lakiernika bo mi na nadkolach rdza wyskoczyła i bąbel na dachu
[ Dodano: 2012-08-14, 13:10 ]
W czwartek mam jechać na przeczyszczenie i adaptacje przepustnicy,elektryk mówił tak samo jak ty Roman że rozładowanie może skutkować błędnym działaniem przepustnicy,przy okazji zajrzy mi do modułu komfortu bo też jest problem z tylnymi prawymi drzwiami.Także jak wrócę to dam znać czy coś się zmieniło.
[ Dodano: 2012-08-31, 09:38 ]
Witam,
więc po wizycie u elektryka okazało się ze mam przestawiony zapłon,stąd to słyszalne strzelanie w wydech i słaba moc,po prostu mamy w kraju genialnych mechaników którzy wymienia rozrząd i przy tym jeszcze spieprza robotę,a mam pytanko do RomanaS nie znasz w poznaniu jakiegoś dobrego blacharza lakiernika bo mi na nadkolach rdza wyskoczyła i bąbel na dachu