[A6 C6] Auto myśli, że kluczyk jest dalej w stacyjce
[A6 C6] Auto myśli, że kluczyk jest dalej w stacyjce
Mam następujący problem z autem. Nie znalazłem takiego na forum.
Otóż po zgaszeniu silnika kluczykiem już któryś raz po jego wyjęciu nie wyłącza się radio. Trzeba kilka razy włożyć kluczyk i wyjąć, żeby zatrybiło. Gdy się zdarzy powyższa usterka i zamknie się drzwi to nie można ich potem otworzyć z pilota, jedynie kluczykiem. Wygląda na to, że pomaga delikatne dociśnięcie kluczyka. Czy ktoś miał podobne przejścia? Problem leży w stacyjce czy szukać po jakiś kostkach, błędach? Z góry dziękuję za pomoc.
Otóż po zgaszeniu silnika kluczykiem już któryś raz po jego wyjęciu nie wyłącza się radio. Trzeba kilka razy włożyć kluczyk i wyjąć, żeby zatrybiło. Gdy się zdarzy powyższa usterka i zamknie się drzwi to nie można ich potem otworzyć z pilota, jedynie kluczykiem. Wygląda na to, że pomaga delikatne dociśnięcie kluczyka. Czy ktoś miał podobne przejścia? Problem leży w stacyjce czy szukać po jakiś kostkach, błędach? Z góry dziękuję za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
nie ma co się bawić w mikrostyki, zobacz jak masz numer stacyjki (np. masz 4F0 909 131D lub 4F0 909 132D - jest to stacyjka do samochodu ze skrzynią manualną o nośnej 868 MHz) i kup taką samą jaka była u ciebie w samochodzie. rzeźbą klucza się nie sugeruj bo wszystkie klucze pasują zwróć uwagę tylko na częstotliwość transpondera znajdującą się w opisie na kluczu (pod grotem w pozycji zamkniętej np. 868 MHz) powinna być taka sama na kluczu jak i w stacyjce. (oznaczenie literkowe to oznaczenie wersji skrzyni biegów, częstotliwości nośnej, oraz keyless/go)
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu
CCCO 2015
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2020
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
musisz tylko wyjąć kratkę środkową, tam są 3 albo 4 takie podłe zatrzaski w kratkach wentylacyjnych - widać je jak zajrzysz do środka), które trzeba podważyć jakimś cieniutkim śrubokrętem (na każdy zacisk) i normalnie wyciagnąć.
klucz nie jest sparowany z samą stacyjką
klucz nie jest sparowany z samą stacyjką
wcześniej C6 2.4 BDW FWD 2005 i C6 2.7 TDI CANC Quattro S-line virus 230KM 470Nm, Merc W205 C200T 4matic 2016
Obecnie Q8 3.0 55 TFSI 2020
Obecnie Q8 3.0 55 TFSI 2020
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Skrzynia: S-tronic
dokładnie tak jak @szogun powiedział, jak zajrzysz w kratki nawiewu w panelu środkowym nad klimatronikiem po ich zewnętrznych stronach w środku znajdziesz 2 małe uchwyty (uszy) do odgięcia do wewnątrz lekko ciągnąc do siebie powinny ci zatrzaski odskoczyć i po zdecydowanym szarpnięciu za kratki jedną ręką a drugą w okolicy stacyjki (tam znajduje się uchwyt na wcisk) powinno zejść ukaże ci się stacyjka oraz 2 śruby na nasadowy 8.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
CCCO 2015
CCCO 2015
Witam odswierze troche temat bo mam ten sam problem po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki nie ma charakterystycznego "klik" i mmi nadal dziala a alarmz kluczyka nie dziala czy wystarczy wymienic stacyjke na takie cos [URL=http://http://www.ebay.co.uk/itm/201869378728] i bedzie dzialac? Po zakodowaniu?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
Już w innym temacie to samo napisałeśMr_Mrok pisze:witam, mam ten sam problem, tzn, stacyjka raz odbije raz nie odbije, jak dobrze rozumiem trzeba tylko kupić stacyjkę i ją wymienić, nic nie trzeba rozbierać przekładać ?
bardzo bym prosił o pomoc bo zostaje bez auta na święta.... a nie zostawie otwartego auta pod sklepem....