[A6C6]Problem z nowym nabytkiem.Licze na pomoc.
[A6C6]Problem z nowym nabytkiem.Licze na pomoc.
Witajcie.
Mam problem.
Kupiłem Audi A6 limuzyna model 2005 3.0 TDi.
Auto sprowadzilem z Monachium z firmy ASL .W ogłoszeniu podali,ze audi ma Navi,ale nie dostałem zadnej płytki.Sadze ,po lekturze forum,ze jest to Audi z MMI Basic ,tylko nie wiem czy jest czy nie ma navi.W schowku jest odtwarzacz CD .Czy moze on sluzyc jako naped dla plytki z navigacja czy tez musi byc jakis inny?
Jak to sprawdzic ?
Pozdrawiam
Licze na pomoc
Mam problem.
Kupiłem Audi A6 limuzyna model 2005 3.0 TDi.
Auto sprowadzilem z Monachium z firmy ASL .W ogłoszeniu podali,ze audi ma Navi,ale nie dostałem zadnej płytki.Sadze ,po lekturze forum,ze jest to Audi z MMI Basic ,tylko nie wiem czy jest czy nie ma navi.W schowku jest odtwarzacz CD .Czy moze on sluzyc jako naped dla plytki z navigacja czy tez musi byc jakis inny?
Jak to sprawdzic ?
Pozdrawiam
Licze na pomoc
- szerszeń
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam co do navi, znajduje się ona w bagażniku po lewej stronie w schowku
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 17:49 przez szerszeń, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest : Audi A6 2.4 177 KM
było Audi A4 1.8 T. 95 r.
było Audi A4 1.8 T. 95 r.
Sek w tym,ze w schowku to chyba jest zwykle zmieniarka do mmi high .Czy do mmi basic plus jest tez w tym miejscu?
Z tego wynika ,ze nie mam navi?
Pozdrawiam
Z tego wynika ,ze nie mam navi?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 17:49 przez Jum, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego nie ma opcji na polską mapę do BASICa. Jedynie widziałem na torrentach i innym forum ktoś udostępnił taką mapke przerobioną z innej nawigacji i działa z BASICiem całkiem przyzwoicie i to jedyny ratunek, oryginału nie ma.grad pisze:Ja mam mmi basic plus. Obok zmieniarki w schowku mam jeszcze jeden odtwarzacz CD. Mam płytkę z navi Niemcy. Proszę podzielić się wiedzą, gdzie można kupić płytę z mapą Polski i ewentualnie Europy. :?:
A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line
szerszeń pisze:Witam może to pomoże u mnie nawigacja wygląda tak : [url=http://img47.imageshack.us/img47/5205/szerszen354hz9.th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img47.imageshack.us/images/thpix.gif]Obrazek[/URL]
A tak na marginesie do czego służą te dwie "skrzyneczki" nad navi ?
te 2 skrzyneczki to wzmacniacz oraz tuner radiowy a nie TV najprawdopodobniej
Witam. Mam ten sam problem co w temacie.
Jestem zainteresowany nawigacją do audi A6 którą niedawno nabyłem w DW Wrocław ( http://www.dw-auto.pl/productCatalog/product/116 - link oferty mojego auta), ale mam kilka wątpliwości. Wydaje mi się że auto z nawigacją powinno mieć drugi czytnik CD w przednim schowku, jak wyżej było wspomniane. W moim audi też jest tylko jeden czytnik CD, a jednak w opisie auta jest napisane, że ma navi - patrz link, więc mam prawo sądzić, że player CD nie tylko czyta płyty Audio/MP3 ale również też od Nawigacji. Zastanawia mnie jeszcze jedno: Jeżeli MMI Basic nie ma navi, to po co niektóre firmy wgrywają do tego rodzaju MMI polskiedo lektora? Widzę, że pozostaje jedno rozwiązanie: Odwiedzić autoryzowany serwis audi i po prostu zapytać czy jest navi czy nie? Uważam, ze zbędne jest przerabianie MMI na Navi ze względu na koszty przeróbki, które są zapewne znacznie wyższe w SPAM do nawigacji "przyklejanych do przedniej szyby"
Pozdrawiam.
Szczęśliwy użytkownik Audi A6 Avant C6 2.7 TDI[/u]
Jestem zainteresowany nawigacją do audi A6 którą niedawno nabyłem w DW Wrocław ( http://www.dw-auto.pl/productCatalog/product/116 - link oferty mojego auta), ale mam kilka wątpliwości. Wydaje mi się że auto z nawigacją powinno mieć drugi czytnik CD w przednim schowku, jak wyżej było wspomniane. W moim audi też jest tylko jeden czytnik CD, a jednak w opisie auta jest napisane, że ma navi - patrz link, więc mam prawo sądzić, że player CD nie tylko czyta płyty Audio/MP3 ale również też od Nawigacji. Zastanawia mnie jeszcze jedno: Jeżeli MMI Basic nie ma navi, to po co niektóre firmy wgrywają do tego rodzaju MMI polskiedo lektora? Widzę, że pozostaje jedno rozwiązanie: Odwiedzić autoryzowany serwis audi i po prostu zapytać czy jest navi czy nie? Uważam, ze zbędne jest przerabianie MMI na Navi ze względu na koszty przeróbki, które są zapewne znacznie wyższe w SPAM do nawigacji "przyklejanych do przedniej szyby"
Pozdrawiam.