Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] lusterko gorące pomimo iz nie są podgrzewane

Nadwozie
ODPOWIEDZ
maluski55
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] lusterko gorące pomimo iz nie są podgrzewane

Post autor: maluski55 » 04 lip 2012, 22:31

hej!!!
mam maly problem gdyz lewe lusterko jak silnik pracuje jest gorące tzn szkielko, natomiast jak auto stoi to jest ok. Mało tego bo lusterka nie sa podgrzewane a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. pomocy
MALUSKI55 POZDRAWIAM

daniel1997

Re: lusterko gorące pomimo iz nie są podgrzewane

Post autor: daniel1997 » 04 lip 2012, 23:37

gembas pisze:
maluski55 pisze:hej!!!
mam maly problem gdyz lewe lusterko jak silnik pracuje jest gorące tzn szkielko, natomiast jak auto stoi to jest ok. Mało tego bo lusterka nie sa podgrzewane a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. pomocy
Kolego wszystkie lusterka w C5 sa podgrzewane i zaczynaja same grzac jezeli temperatura jest niska lub jest na nich woda lub szron,pozdrawiam........
Witam kolego możesz napisać dokładniej jak działa te podgrzewanie np. auto stoi w nocy na mrozie to lusterka grzeją a co z aku?

maluski55
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maluski55 » 05 lip 2012, 07:07

tylko wiecie sprawa jest tego typu ze na zewnatrz jest 30 stopni ciepla a szkiełko gorące, a jak auto stoi dlugo niejezdzone to jest ok
MALUSKI55 POZDRAWIAM

zchrobot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: zchrobot » 05 lip 2012, 09:42

tak jak kolega napisał musiałbyś wymienić wkład na nowy, ale tylko oryginalny gdyż to on posiada w sobie czujnik temp. po wymianie na zamiennik lusterka grzeją cały czas po przekręceniu kluczyka nawet jak jest dodatnia temp. na zewnątrz mi to akurat nie przeszkadza w ogóle.

daniel1997

Re: lusterko gorące pomimo iz nie są podgrzewane

Post autor: daniel1997 » 05 lip 2012, 17:41

gembas pisze:
daniel1997 pisze:
gembas pisze: Kolego wszystkie lusterka w C5 sa podgrzewane i zaczynaja same grzac jezeli temperatura jest niska lub jest na nich woda lub szron,pozdrawiam........
Witam kolego możesz napisać dokładniej jak działa te podgrzewanie np. auto stoi w nocy na mrozie to lusterka grzeją a co z aku?
Kolego lusterka grzeja tylko w okreslonej niskiej temperaturze,jak jest na nich woda lub szron ale po wlaczeniu zaplonu,no to chyba oczywiste,nie uznalem za stosowne zeby o takich rzeczach pisac,bo to chyba normalne,jak moga grzac lusterka jak zaplon nie wlaczony?pozdrawiam..........
Dziękuje kolego za odpowiedź <okok> nigdy nie słyszałem i nie wiedziałem, że nasze leciwe auta mają tak inteligentne lusterka potrafiące określić czy to szron czy woda ;) ale człowiek uczy się całe życie i umiera głupi.Ja osobiście byłem przekonany, że lustrerka zaczynają grzać w momencie włączenia ogrzewania tylnej szyby jeszcze raz dzięki i pozdrawiam serdecznie <okok>

Awatar użytkownika
HattoriHonza
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: HattoriHonza » 05 lip 2012, 19:21

70kkm przejechane na nieoryginalnych lusterkach za ~30zł komplet. One grzeją pulsacyjnie - troche pogrzeją, troche się schłodzą. Efekt jest taki, że ciągle są ciepłe i ciągle są czyste. ÂŻadnej wody, szronu, nic. Oryginalne z czujnikiem w intercars w okolicach 300zł z tego co pytałem. Uważam, że to nie ma żadnego sensu. Nawet jakby miały mi się przepalić maty znów - kupuję kolejne za 30zł i mam. A wyglądają i odbijają tak samo.

Awatar użytkownika
mwx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: mwx » 07 lip 2012, 00:30

Wyłącznik termiczny, który wystarczy wpiąć w szereg z nieoryginalnym wkładem nie powinien kosztować więcej niż kilka, max kilkanaście zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja