a6 c5 sedan zamiana na zawieszenie od allroad???
a6 c5 sedan zamiana na zawieszenie od allroad???
Witam. Przeszukalem juz cale google i nie znalazlem odpowiedzi. Czy da sie zamienic zawieszenie fabryczne sedana na zawieszenie z allroad? A jesli nie to czy da sie podniesc zawieszenie w sedanie na tyle wysoko zeby odpowiadalo wysokosci zawieszeniu allroada? poprostu chce miec wyzsze zawieszenie w sedanie a allroada nie chce kupywac bo nie podobaja mi sie kombiaki. Prosze o odpowiedzi.
Cris9222- no ja wiem ze koszta napewno sa wysokie tym bardziej ze zawieszenie kompletne od allroada nie nalezy do tanich 
A ty co bys zaproponował zeby chociaz troche podwyzszyc tak zeby w zime nie miec problemu w jezdzie no i w lato jak jest chec sie wybrac nad jezioro? Ja mysle ze stabilnosc auta na wyzszym pzawieszeniu na zakretach nie bedzie az tak duza jak na fabrycznym zawieszeniu w sensie ze nie bedzie sie tak bardzo przechylal na boki.

A ty co bys zaproponował zeby chociaz troche podwyzszyc tak zeby w zime nie miec problemu w jezdzie no i w lato jak jest chec sie wybrac nad jezioro? Ja mysle ze stabilnosc auta na wyzszym pzawieszeniu na zakretach nie bedzie az tak duza jak na fabrycznym zawieszeniu w sensie ze nie bedzie sie tak bardzo przechylal na boki.
Narazie pytam tylko czy da sie zrobic taka operacje. Ale jesli piszesz ze da sie to zrobie to ale dopiero wtedy kiedy bede mial juz kase na to. Narazie tylko mialem myslenie a pozniej dopiero bede myslal zeby to zrobic. A da sie jakies inne zawieszenie zamontowac zeby podwyzszyc auto? i tak jeszcze bede musial silnik wiekszy wlozyc bo teraz mam 1.8, 125bhp bez quuatro i naprawde ten silnik nie potrzebnie taki dawali do tego auta bo jest za slaby.
Do golfa drugiej generacji jakie zawieszenie wstawiaja ze on tak wysoko stoi jak rasowa terenowka?
Do golfa drugiej generacji jakie zawieszenie wstawiaja ze on tak wysoko stoi jak rasowa terenowka?
Poprostu lubie troche SUVy i chcialem poeksperymentowac z moja audiczka oczywiscie w miare rozsadku. Chcial bym miec allroada ale to nie mozliwe bo nie lubie kombiakow tylko i wylacznie dlatego. A gdyby allroada zrobili w sedanie to kupil bym allroada w sedanie a nie w kombiaku. Lubie siedziec wyzej w aucie a im wyzej tym bezpieczniej tak mi sie wydaje. Ale jesli jest za duzo zachodu w przerabianiu zawieszenia z allroada do sedana to nawet nie bede sie za to brac bo szkoda kasy ale jesli jest taka mozliwosc to moze i bym z tego skorzystal
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
kolego air ride za ok 2,5k jest w mapet tuning do a6c5 podnoszenie przód/tył naraz
www.krzysztofpodolski.com Nie bądz obojetny przekaz 1% na szczytny cel 
126p-> GSI 8V E > GSI 16V F > A6Q 2.5TDi 179ps > A6Q 2.8 193ps > jest i ona S6 C5 ANK

126p-> GSI 8V E > GSI 16V F > A6Q 2.5TDi 179ps > A6Q 2.8 193ps > jest i ona S6 C5 ANK