[ A6 C5] Zamiana Radia z Horus na Concert 2?
[ A6 C5] Zamiana Radia z Horus na Concert 2?
Witam mam pytanie czytam tutaj ale nie wszystko kumam , Panowie czy gra jest warta świeczki mam Horusa i znajomy chce mi wcisnąć za 100 Concerta2 (wiadomo CD) , z tym że radio trzeba rozkodować bo nie działa to po pierwsze , a po 2 jak z podłączeniem czytam o jakiś can -Busach też to bym musiał dokupić , A6 97" model 98 bez Fis , niewiem czy tam jest ta szyna Can?, Sorki ale od niedawno mam te audi więc pytam...
Re: Zamiana Radia z Horus na Concert 2?
Witam jeśli kolega proponuje ci za taką kwote do warto pamiętaj, że concert II do a6 ma chowane gałki.Twoja audi z tego rocznika nie posiada can będziesz musiał dokupić emulator .Szyna can występowała w a6 po lifcie od 2001 roku za tą kwote nawet jak dokupisz emulator i rozkodujesz radio to się opłaca pozdrawiamZiber pisze:Witam mam pytanie czytam tutaj ale nie wszystko kumam , Panowie czy gra jest warta świeczki mam Horusa i znajomy chce mi wcisnąć za 100 Concerta2 (wiadomo CD) , z tym że radio trzeba rozkodować bo nie działa to po pierwsze , a po 2 jak z podłączeniem czytam o jakiś can -Busach też to bym musiał dokupić , A6 97" model 98 bez Fis , niewiem czy tam jest ta szyna Can?, Sorki ale od niedawno mam te audi więc pytam...

- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ok 60-70 złgembas pisze:Tylko magik od radii,pozdrawiam.........

A jeśli nie masz FIS'a i nie chcesz kupować Can-Busa, to możesz zrobić "fiki miki" hehe
"Narzędzia:
* lutownica
* cyna z kalafonia
* klucze do wyciągnięcia radyjka (2szt)
* przewód (najlepiej linka ok. 0,5mm)
1. Po wyciagnięciu radyjka zdejmujemy spód obudowy.
2. Odnajdujemy złącze 18-pin w okolicy gałki.
3. Odnajdujemy pin nr 8 (parząc od śrubki z prawej strony) jest to pin od podświetlenia.
4. Lutujemy do pinu 8 przewód i wyprowadzamy go na zewnątrz obudowy radia.
5. Wyprowadzony przewód podpinamy do pinu nr 6 w czarnej wtyczce ISO.
Gotowe! Mamy podświetlone przyciski.

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
Wielkie dzięki , super opis ale czar prysnął owe radyjko to takie: http://allegro.pl/audi-concert-ii-a3-8p ... 88639.html gałki nie są chowane ( u mnie nawet ta po prawej jest wciśnięta) a ta na allegro wystaje , no i panel chyba nie będzie pasował , wizualnie ładne ale chyba nie ten model do mojego auta...