Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Zamiana Radia z Horus na Concert 2?

Car Audio
ODPOWIEDZ
Ziber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Zamiana Radia z Horus na Concert 2?

Post autor: Ziber » 09 cze 2012, 19:13

Witam mam pytanie czytam tutaj ale nie wszystko kumam , Panowie czy gra jest warta świeczki mam Horusa i znajomy chce mi wcisnąć za 100 Concerta2 (wiadomo CD) , z tym że radio trzeba rozkodować bo nie działa to po pierwsze , a po 2 jak z podłączeniem czytam o jakiś can -Busach też to bym musiał dokupić , A6 97" model 98 bez Fis , niewiem czy tam jest ta szyna Can?, Sorki ale od niedawno mam te audi więc pytam...

daniel1997

Re: Zamiana Radia z Horus na Concert 2?

Post autor: daniel1997 » 09 cze 2012, 19:41

Ziber pisze:Witam mam pytanie czytam tutaj ale nie wszystko kumam , Panowie czy gra jest warta świeczki mam Horusa i znajomy chce mi wcisnąć za 100 Concerta2 (wiadomo CD) , z tym że radio trzeba rozkodować bo nie działa to po pierwsze , a po 2 jak z podłączeniem czytam o jakiś can -Busach też to bym musiał dokupić , A6 97" model 98 bez Fis , niewiem czy tam jest ta szyna Can?, Sorki ale od niedawno mam te audi więc pytam...
Witam jeśli kolega proponuje ci za taką kwote do warto pamiętaj, że concert II do a6 ma chowane gałki.Twoja audi z tego rocznika nie posiada can będziesz musiał dokupić emulator .Szyna can występowała w a6 po lifcie od 2001 roku za tą kwote nawet jak dokupisz emulator i rozkodujesz radio to się opłaca pozdrawiam ;)

Ziber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ziber » 09 cze 2012, 20:03

wiesz może jak to rozkodować , czy da się samemu np.Vag-comem, lub ile biorą fachowcy za taka usluge , troche mnie dziwi że on nie mial takiego Can -busa starsze audi a4 i ponoć gralo do (spalenia się przodu auta) pokrętla się chowają ...zaryzykują jak mówisz...

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Doc » 09 cze 2012, 23:11

gembas pisze:Tylko magik od radii,pozdrawiam.........
Ok 60-70 zł ;-) w W-wie.

A jeśli nie masz FIS'a i nie chcesz kupować Can-Busa, to możesz zrobić "fiki miki" hehe

"Narzędzia:
* lutownica
* cyna z kalafonia
* klucze do wyciągnięcia radyjka (2szt)
* przewód (najlepiej linka ok. 0,5mm)

1. Po wyciagnięciu radyjka zdejmujemy spód obudowy.
2. Odnajdujemy złącze 18-pin w okolicy gałki.
Obrazek

3. Odnajdujemy pin nr 8 (parząc od śrubki z prawej strony) jest to pin od podświetlenia.
Obrazek

4. Lutujemy do pinu 8 przewód i wyprowadzamy go na zewnątrz obudowy radia.
5. Wyprowadzony przewód podpinamy do pinu nr 6 w czarnej wtyczce ISO.
Gotowe! Mamy podświetlone przyciski. ;-)"
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

Ziber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ziber » 10 cze 2012, 07:32

Wielkie dzięki , super opis ale czar prysnął owe radyjko to takie: http://allegro.pl/audi-concert-ii-a3-8p ... 88639.html gałki nie są chowane ( u mnie nawet ta po prawej jest wciśnięta) a ta na allegro wystaje , no i panel chyba nie będzie pasował , wizualnie ładne ale chyba nie ten model do mojego auta...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja