Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ALG 2.8 193 KM] problem z obrotami, gaśnie faluje i nie wc

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
artur590
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ALG 2.8 193 KM] problem z obrotami, gaśnie faluje i nie wc

Post autor: artur590 » 07 cze 2012, 18:08

Witam wszystkich !
Od jakiegoś czasu mam problem ze swoją A6. Główny problem to że gaśnie np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania gdy wyluzuję dzieje się to tylko gdy luzuję poniżej 2tyś obrotów lub jak lekko dotknę gaz to za nisko spada, z wysokich np. 4tyś spada dobrze. Na benzynie czasami nie da się odpalić bez dodania gazu bo odrazu gaśnie a jak chodzi na ssaniu to gdy spadnie na wolne obroty zaczyna nią szarpać i przerywa gdy dodam gazu to przez chwile chodzi dobrze a później dalej zaczyna przerywać dzieje się to tylko na zimnym silniku jak jest rozgrzany chodzi lepiej. Na benzynie ciężko wkręca się na obroty i tylko do 4700 obr później jak by jej paliwa brakowało i nie idzie na gazie wkręca się lepiej i do koĂąca. Wymieniony został ezektor wyczyszczone odmy przy czym jedna była całkiem zatkana, wyczyszczona i zaadaptowana przepustnica. Po czyszczeniu przepustnicy i adaptacji przez parę godzin chodziła idealnie nic nie szarpało nie gasła po czym na raz zaczęła dalej świrować byłem jeszcze raz na adaptacji i już nic nie pomogło. Dodam ze przy adaptacji pokazał się błąd uszkodzony moduł sterujący. Powiedzcie mi co o tym myślicie

Awatar użytkownika
marek [a6]
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: marek [a6] » 07 cze 2012, 19:02

witam. jeśli czyszczenie i adaptacja pomogła a póżniej wyskoczył ten błąd i nie da sie go skasować trzeba myśleć nad zmiana przepustnicy i tyle . pozdro
tylko quatrro !!!

Awatar użytkownika
artur590
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: artur590 » 10 cze 2012, 17:41

Też mi się wydaje że to przepustnica, ten błąd był wcześniej gdy pierwszy raz robiłem adaptacje został skasowany i gdy byłem drugi raz dalej się pojawił

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja