Witam wszystkich !
Od jakiegoś czasu mam problem ze swoją A6. Główny problem to że gaśnie np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania gdy wyluzuję dzieje się to tylko gdy luzuję poniżej 2tyś obrotów lub jak lekko dotknę gaz to za nisko spada, z wysokich np. 4tyś spada dobrze. Na benzynie czasami nie da się odpalić bez dodania gazu bo odrazu gaśnie a jak chodzi na ssaniu to gdy spadnie na wolne obroty zaczyna nią szarpać i przerywa gdy dodam gazu to przez chwile chodzi dobrze a później dalej zaczyna przerywać dzieje się to tylko na zimnym silniku jak jest rozgrzany chodzi lepiej. Na benzynie ciężko wkręca się na obroty i tylko do 4700 obr później jak by jej paliwa brakowało i nie idzie na gazie wkręca się lepiej i do koĂąca. Wymieniony został ezektor wyczyszczone odmy przy czym jedna była całkiem zatkana, wyczyszczona i zaadaptowana przepustnica. Po czyszczeniu przepustnicy i adaptacji przez parę godzin chodziła idealnie nic nie szarpało nie gasła po czym na raz zaczęła dalej świrować byłem jeszcze raz na adaptacji i już nic nie pomogło. Dodam ze przy adaptacji pokazał się błąd uszkodzony moduł sterujący. Powiedzcie mi co o tym myślicie
[ ALG 2.8 193 KM] problem z obrotami, gaśnie faluje i nie wc
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: