Ustawienie ksenonow vagiem......
Ustawienie ksenonow vagiem......
Mam taki maly problem z ksenonami. Swieca ale za nisko. Nie ma mozliwosci recznego ustawienia pokretlem. Czy jest mozliwosc ustawienia aby swiecily wyzej z poziomu vaga?. Posiadam vcds, czy to jest w adaptacjach?? Prosze o jakis opis.
Audi A6 S-Line 2,7 tdi quattro
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Alufelgi '18 model Audi R8
Chip tuning ABT z 163km na 193km
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[55] Aheadlight Aim Control / Zasięg Xenonów
Ustawienia podstawowe (Regulacja reflektorów)
[Select]
[55 - Xenon Range]
[Basic Settings - 04]
Group 001
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
Wyświetlana jest wartość "Wait / czekaj", która następnie powinna zmienić się na wartość "Adjust Headlights / "Wyreguluj światła” (może to potwać do 10 sekund).
Ustaw reflektory za pomocą służących do tego śrub regulacyjnych.
[ON/OFF/Next]
Regulacja powinna zostać zapamiętana.
[Done, Go Back]
Nie zapomnij sprawdzić/skasować błędów w sterowniku.
[Close Controller, Go Back - 06]
Ustawienia podstawowe (Regulacja reflektorów)
[Select]
[55 - Xenon Range]
[Basic Settings - 04]
Group 001
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
Wyświetlana jest wartość "Wait / czekaj", która następnie powinna zmienić się na wartość "Adjust Headlights / "Wyreguluj światła” (może to potwać do 10 sekund).
Ustaw reflektory za pomocą służących do tego śrub regulacyjnych.
[ON/OFF/Next]
Regulacja powinna zostać zapamiętana.
[Done, Go Back]
Nie zapomnij sprawdzić/skasować błędów w sterowniku.
[Close Controller, Go Back - 06]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
jest też możliwość ustawienia ręcznego
dwa białe pokrętła z góry lampy - do jednego musisz mieś długi imbus jak dobrze pamiętam
jedno jest do ustawienia wysokości, drugie do rozkładu wiązki światła czy coś takiego
podjedź do stacji diagnostycznej, na każdej masz przyrząd do ustawienia ksenonów za parę złotych to zrobią
dwa białe pokrętła z góry lampy - do jednego musisz mieś długi imbus jak dobrze pamiętam
jedno jest do ustawienia wysokości, drugie do rozkładu wiązki światła czy coś takiego
podjedź do stacji diagnostycznej, na każdej masz przyrząd do ustawienia ksenonów za parę złotych to zrobią
A najlepiej przeprowadzić procedurę adaptacyjną jak to opisał MaTyS, a potem ew. wyregulować tak jak wspomniał coolmen77
Oczywiście przy założeniu, że nie ma błędów... zacznij od tego, bo może jest coś nie tak z silniczkami poziomującymi, czujnikami poziomu (2 sztuki - przedni i tylny wahacz) itd...

Oczywiście przy założeniu, że nie ma błędów... zacznij od tego, bo może jest coś nie tak z silniczkami poziomującymi, czujnikami poziomu (2 sztuki - przedni i tylny wahacz) itd...
sprawdze dzis wieczorem vagiem. bedzie lepiej widac roznice. nie mam opcji podjechanai do warsztatu bo mieszkam w belgii a tym partaczom strach cos dawac, nawet w serwisie glupieko radia nie moga zrobic jak mialem a4. poczekam az na wakacje bede w pl. dzieki za pomoc .napise czy pomoglo.
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Wielkie dzieki za czas. Pomoglo swiatelka wyzej daja. sprawa zakonczona.
[ Dodano: 2012-05-29, 06:40 ]
jescze taka mala uwaga to co zauwazylem. wczesniej przy odpalaniu ksenony regulowaly sie gora-dół teraz jak odpalam to w miejscu stoja, na vagu zaden blad sie nie pokazuje.czyzbym cos spapral?

[ Dodano: 2012-05-29, 06:40 ]
jescze taka mala uwaga to co zauwazylem. wczesniej przy odpalaniu ksenony regulowaly sie gora-dół teraz jak odpalam to w miejscu stoja, na vagu zaden blad sie nie pokazuje.czyzbym cos spapral?
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Witam odswierze temat gdyz mam maly problem... ogolnie swiatla swieca dobrze ale za blisko po odpaleniu silnika sie automatycznie poziomuje ale swieci jakby w podloge jak dla mnie troche za blisko szczegolnie jak jedzie sie szybciej, pojechalem na stacje diagnostyczna i tam pan stwiedzil iz prawy xenon da sie podniesc gora/dol imbusem ale lewy nie reaguje na krecenie imbuse po 10 obrotach swiatlo nie drgnelo i tera mam pytanie czy ktos sie z tym juz spotkal albo ma schemat jakis jak to wyglada w srodku bo ogolnie wyglada mi to na ukrecony gwint ale nie wiem jaki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Witam podepnę się.
1.Bixenon słabo skręca , jak ustawic skrętnosc VCDS ?
2.Czy wam również przy takiej pogodzie system po wybraniu na przełączniku AUTO włącza xenon? w słonecznie dni załącza żarówki do jazdy dziennej , dziwi mnie ze w dzień załącza ksenon , może dlatego ze jest pochmurno i deszczowo?
1.Bixenon słabo skręca , jak ustawic skrętnosc VCDS ?
2.Czy wam również przy takiej pogodzie system po wybraniu na przełączniku AUTO włącza xenon? w słonecznie dni załącza żarówki do jazdy dziennej , dziwi mnie ze w dzień załącza ksenon , może dlatego ze jest pochmurno i deszczowo?