Mam w sumie jedno pytanie, bo gosc sprzedaje wraz z aku zelowymi, czy bede musiał zamontowac dodatkowy alternator(jesli tak to w jaki sposob?jaki ? i czy ktos to robił?) , czy poprostu bd musiał je doładowywac? jak to wyglada w praktyce bo zawsze uzywałem kondensatora. Sadzicie ze za ok 2,5tys zł sie opłaca to kupic?
kupuje ten sprzet utargowałem na 2350zł sytuacja wyglada tak ze mam aku chyba 88Ah lub 90 wiem ze jest za duzy, jednak nie mialem wyjscia i musialem kupic taki jakies 8miesiacy temu, dałem za niego ~600zł wiec mysle ze nie jest zły, aczkolwiek mam swiadomosc tego ze prawdopobnie jest nieladowywany, tak wiec jesli wymienilem altrenator na wiekszy byloby lepiej, bo do zelówek dostane prostownik/ladowarke. Jestem ciekawy jak to wszytsko bedzie sie sprawowac, bo planuje dorzucic 2 wzmacniacz i wygluszyc drzwi tylko mysle czy sam przod czy przod i tył. Sadze ze te mtx'y w tym zestawieniu zrobia małe trzesienie . Ewentualna wymiana alternatora to rzezba ? czy plug&play ?
jade po niego jutro , gdyz wczesniej nie moglem, takze na pewno jakies fotki porobie i wrzuce, jak ktos chce to moge filmik zrobic :D sadze ze bedzie grubo :P btw prosiłbym o jakies odp na moje pytania
jutro smigam 250km po to az sie doczekac nie moge . Jest ktos w stanie odpowiedziec czy wymiana alternatora to plug&play czy rzezba? wystarczy np z diesla wziac ? nie znam za bardo na mechanice.
[ Dodano: 2012-05-21, 19:54 ]
tak wiec sprzecik w samochodzie, na droge mialem ustawione na 1/2 mocy wzmacniacz wiec nie za wiele a i tak rozszadzało , tylna pólka to chyba niedlugo wyskoczy sama <lol>co z nia zrobic ? Tylko nie wiem jak podlaczyc akumulatory ? dostałem krotkie przewody 50mm2 a w samochodzie mam instalacje na 20mm2. Sadze ze bede musial zmienic na 50mm2?
[ Dodano: 2012-05-23, 19:51 ]
W sumie to jestem troche rozczarowany , gdyz prawie tak samo gra jak jest ustawione na 50% jak by było na 100% mocy moze zasilanie zbyt cienkie ? po podlaczeniu akumulatorów zelowych zasilanie nie spada, ale jak dla mnie szału nie ma cos musi byc nie tak chyba.
[ Dodano: 2012-05-26, 21:18 ]
Jesli nic nie wykombinuje to bedzie na sprzedaz i zainwestuje chyba w dwie 18" moze kickery L7 ale jestem na 99% pewien ze problem w czyms tkwi gdyz widze na YouTube np widac jak powinien grac a moje glosniki tak sie nie wychylaja albo tutaj az wycieraczki lataja jedyna co mi wpada na mysl to rozkrecic skrzynie i sprawdzic czy cewki sa dobrze polaczone , bo wzmacniacz ma 1,6kw RMS to spokojnie powinno starczyc , prosiłbym o jakies rady wiem ze to w miare dobry sprzet i powinien troche lepiej grac. Z kolega elektornikiem sie kluciłem bo on mi mowi ze potrzebuje kondeastora bez wzgledu na akumulatory zelowe gdyz prostuje wykres pradu ja zaczynam rozkladac rece . Od wzmacniacz do glosnikow leca 4mm2 przewody.