Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] [A6 C5]JVC a ALPINE warto?

Wszystko co dotyczy sprzętu car audio nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
Kosaa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] [A6 C5]JVC a ALPINE warto?

Post autor: Kosaa » 05 maja 2012, 19:24

Witam wszystkich. Trochę się rozpisze, a mianowicie:
Teraz w moim Audi mam założone radyjko JVC KD-BT1 plus oryginalne głośniki(nie wiem czy mam subwoofer), niedawno otrzymałem w prezencie radyjko ALPINE IDA X100 i teraz mam pytanie czy warto przekładać te radyjka?
Jestem całkowicie zielony jeśli chodzi o car audio dlatego pytam Was.......
Za JVC które jest teraz przemawia fakt, że jest fajnie działający bluetooth, a żeby działał on w ALPINE musiałbym dokupić moduł za około 400. Co do Alpine słyszałem wiele na temat jakości dźwięku z tych radyjek, tylko czy różnica będzie widoczna(słyszalna) przy oryginalnych głośnikach Audi? Teraz dźwięk nie jest zły, nie jestem jakimś audiofilem ale lubię posłuchać głośniej muzyki. W Alpine nie ma CD, gdybym dokupił zmieniarkę to czy radyjko by ją czytało? Nie chcę też dokładać tysięcy na car audio....dlatego proszę doradźcie coś.....Dla nie których te pytania mogą wydawać się śmieszne, ale jak już powiedziałem jestem zielony jeśli chodzi o car audio....
Z góry dziękuję.

kieras13
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kieras13 » 06 maja 2012, 00:52

Jesli chodzi o radyjka alpine, to jak dla mnie najleprze radyjka jakie sa <okok>
mam podobny model co ty, i smiga na usb, dzwiek jest ok, a czy bedzie roznica, pewnie tak ale na ori glosnikach nie spodziewaj sie czegos mega, tak czy inaczej ja bym zmienil bo nie trawie jvc, ale to tylko moje zdanie, a ty poprostu zmien i ocen sam nie ma az tak wiele pracy aby je zmienic. <lol>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja