Witam,
świeci i już mnie prawie oślepiła kontrolka poziomu oleju ...... zaczne od początku.
Zaczęla zapalać mi się kontrolka od poziomu oleju (żółta), po otwarciu tylko maski nic się nie zmieniało, ale po otwarciu maski i wyjęciu bagnetu problem znikał na kilkaset km. Po jakimś czasie przestało to pomagać, koledzy z forum (dzięki) podpowiedzieli że może to być mikrostyk w zamku maski - ok, padnięty - wymieniony na nowy cały zamek. Dalej nic nie pomogło, wczoraj przy okazji wymiany oleju, wymieniłem czujnik poziomu oleju i ......... i dalej nic się nie zmieniło.
Ma ktoś jakiś pomysł? Może ktoś miał podobny przypadek?
Pozdrawiam!
kontrolka poziomu oleju ... cd
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
czujnik i kraĂącówka - nowe
Czujnik kupiłem nowy - niestety nie oryginalny (juz jest oryginal)
Czy może wie ktoś jak sprawdzić czujnik poziomu oleju? Może mostek pomiędzy którymiś pinami?
odgrzewam temat, czujnik nowy - sgynal dochodzi do licznika, otwarcie maski nie resetuje problemu pomaga wypiecie licznika na 1s (lewej wtyki)
Czujnik kupiłem nowy - niestety nie oryginalny (juz jest oryginal)
Czy może wie ktoś jak sprawdzić czujnik poziomu oleju? Może mostek pomiędzy którymiś pinami?
odgrzewam temat, czujnik nowy - sgynal dochodzi do licznika, otwarcie maski nie resetuje problemu pomaga wypiecie licznika na 1s (lewej wtyki)