[A6C6] Przepalone led przód
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[A6C6] Przepalone led przód
witam, wiem że temat był wałkowany ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi. Przepaliły mi się w jednej chwili wszystkie ledy w prawej lampie. Gdzie to wymienić na śląsku no i żeby to pewna impreza była??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
ja ich nie montowałem, samochód już takie miał jak go kupiłem, znalazłem na allegro takiego gościa: http://allegro.pl/audi-a6-led-bixenon-n ... 86593.html jest pewny?? Z góry dzieki za odpowiedz. A no i czy to zawsze się tak dzieje że od strzału gasną wszystkie 6 sztuk??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi Iwo
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
stinger, Tylko nie wziąłeś pod uwagę tego że po założeniu takich lamp przerabianych masz jakaś kolizje albo coś w tym stylu że lampy są do wymiany wstawiasz na ASO na bez gotówkę i co ZONK bo nie masz w ogóle zrobionej instalacji pod lampy oraz nie masz borda więc Ci lampek np RS6 nie wstawią
Bo powiedzą że coś kombinowane było.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- stinger
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Po pierwsze nie wiem czy opłacało by mi się robienie bezgtówkowej naprawy przy cenach części na rynku wtórnym, więc za wycenę lampek z ubezpieczenia kupiłbym u Dominika nowe i przy okazji zostałoby jeszcze sporo kasy. Po drugie nasze autka nie są juz na gwarancji więc nie widzę sensu inwestowania w zabawe z oryginalnymi lampami i osprzętem do nich. Po trzecie oryginalne lampy (dokładnie ledy) to bubel i przepalą się prędzej czy później.
Ja osobiście jestrem mega zadowolony z lampek ledowych od Dominika, które w działaniu i wyglądzie są identyczne jak oryginały co potwierdzają wszyscy koledzy z forum którzy ja mają.
Ale tak jak pisałem wolnośc wyboru. Jeśli chcesz bierz oryginał (Dominik zawse może ci później naprawić przepalone oryginałe ledy
)
Ja osobiście jestrem mega zadowolony z lampek ledowych od Dominika, które w działaniu i wyglądzie są identyczne jak oryginały co potwierdzają wszyscy koledzy z forum którzy ja mają.
Ale tak jak pisałem wolnośc wyboru. Jeśli chcesz bierz oryginał (Dominik zawse może ci później naprawić przepalone oryginałe ledy

true.stinger pisze:Odważne stwierdzenieigo_89 pisze:Te przerabiane lampy to niech je szlak trafi
Jak na razie to wlaśnie te oryginalne się przepalają a te od Dominika świeca jak ta lala. Jeśli ktos woli większe koszty tz. bordnetz + fabryczne lampy w wyższej cenie a efekt identyczny jak u Dominika.
Wolność wyboru
Lampy w poliftowych sa tak zrobione, ze padnie jedna dioda i caly pasek nie swieci (diody w szereg). Ta usterka to 95% przypadkow.
pozostale 5% to taka mala przetwornica napiecia pod blaszanym ekranem.
Zalozenie porzadnych diod (np. GoldenDragon Osram-a) znacznie przedluza zywotnosc tej felernej lampy.
Tak wiec czesto sie okazuje, ze przerabiane / naprawiane lampy swieca duzo dluzej niz ori.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: