Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP] Problem z przełączaniem biegów, brak mocy

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
dejvidp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP] Problem z przełączaniem biegów, brak mocy

Post autor: dejvidp » 19 kwie 2012, 20:42

Witam wszystkich. Jestem tutaj nowym użytkownikiem. W zeszłym roku stałem się szczęsliwym posiadaczem Audi A6 C6 2,5TDI w tiptroniku i mam kilka mankamentów.

Jednym z najbardziej dokuczliwych jest problem z przełączaniem biegow na automacie. Na tipie (ręcznym) wszstko idzie wporządku, natomiast jak wrzuce automat (D) to mam problem w skoczeniem na wyższy bieg, głównie jest problem z 2 na 3. Później idzie. Niejednokrotnie obroty podnosze powyzej 3 tys aby przelaczyl. Co to może być?

Drugim probleemem jest brak mocy. Nie czuje jej. Na samym poczatku po zakupie był strasznie jałowy. Strach był nim wyprzedać. Nie miałem w sumie jak... za wolno się rozkręcał. Wymieniłem przepływomierz na nowy i przez jakis czas było lepiej ale nie tak jak być powinno. Po dodaniu gazu obrotomierz podskakuje lecz nie przekłada sie na osiągi. Mam problem aby go rozbujać powyżej 110km. Co z nim nie tak?

Mam nadzieję, że mi Panowie pomożecie.

yooo25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yooo25 » 20 kwie 2012, 13:33

odnośnie skrzyni to nie pomożesz jej zmianom oleju i vagowaniem.

Odnośnie 2.5 TDI się nie wypowiem bo nigdy nie posiadałem

Ty kupiłeś auto z takimi wadami czy wyskoczyły w trakcie
Sprzedam Audi A6 C5 Avant idealny stan

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 20 kwie 2012, 15:21

yooo25 pisze:odnośnie skrzyni to nie pomożesz jej zmianom oleju i vagowaniem.
no właśnie, weź i spal to :) nie słuchaj takich bredni od tego się zaczyna.
A tak na poważnie, to to może nie mieć nic wspolnego ze skrzynią, bo ona jest sterowana sygnałąmi z silnika, tak na chłopski rozum.
Więc wystarczy, ze będzie coś nie tak z silnikie, czy to przepływka czy jakieś zaworki, a skrzynia nei daje rady sama, a tipem możesz ją wspomóc i dlatego lepiej lata.
Więc zacznij od vaga bądz logów.
A odnośnie przepływki to ja kupiłęm nóweczke i musiałem ją wymienić bo byłą na starcie popsuta, więc nie możesz jej nadal wykluczyć.

dejvidp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dejvidp » 22 kwie 2012, 18:00

Nie, jak zakupiłem moje autko skrzynia była wporządku. Tej zimy dopiero się problem pojawił. Co do mocy, wszystko tez było wporządku po wymianie przepływomierza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja