Witam.
Mam oryginalne ksenony ze spryskiwaczami, czujnikami poziomowania itp. Przy czym lewą lampę nową "poliftową" 99-01r. a prawą lampę starą z przed liftu 97-99r. (żarówka kierunkowskazu na wierzchu). Chciałem wymienić prawą również na nowszą, bo w tej mam zniszczony odbłyśnik i już klejone uchwyty.
Czy ktoś się orientuję czy pójdzie kupić i przerobić prawą lampę ze zwykłej soczewki? Są o kilkaset zł. taĂąsze, a może mógł bym wykorzystać swoją lampę?
[ A6 C5 Avant] Czy można zastąpić obudowę lampy ksenon norm
powiem tak, wg mnie masz lampy przejsciowe nie poliftowe, ponieważ poliftowe woogóle nie pasują do wersji przed liftem. Wersja przejściowa ma na kierunku taki dodatkowy odbłyśnik.
Jeżeli chcesz zrobić tak jak pisze to muszę sprawdzić u siebie czy pasują otwory. Jak coś to jutro sprawdze i będe wiedział.
Wg mnie jest tak ale mogę się mylić:
PRZED LIFTEM
PRZEJÂŚCIOWA
PO LIFCIE
[ Dodano: 2012-04-06, 13:50 ]
Dzisiaj sprawdziłem soczewki na D2S i H7 i wygląda to tak.
Nie wiem czy wszystkie soczewki są takie same czy nie. Soczewka H1 pochodzi z lampy przejściowej, natomiast ksenon nie wiem z jakiej lampy pochodzi poprostu dostałem z przetwornicami. Wymiary zaznaczone na czerwono są od środka otworu, natomiast na granatowo po zewnętrznych krawędział. Nie jest to idealnie zmierzono zle mniej więcej tak to wychodzi.
Jeżeli chcesz zrobić tak jak pisze to muszę sprawdzić u siebie czy pasują otwory. Jak coś to jutro sprawdze i będe wiedział.
Wg mnie jest tak ale mogę się mylić:
PRZED LIFTEM
PRZEJÂŚCIOWA
PO LIFCIE
[ Dodano: 2012-04-06, 13:50 ]
Dzisiaj sprawdziłem soczewki na D2S i H7 i wygląda to tak.
Nie wiem czy wszystkie soczewki są takie same czy nie. Soczewka H1 pochodzi z lampy przejściowej, natomiast ksenon nie wiem z jakiej lampy pochodzi poprostu dostałem z przetwornicami. Wymiary zaznaczone na czerwono są od środka otworu, natomiast na granatowo po zewnętrznych krawędział. Nie jest to idealnie zmierzono zle mniej więcej tak to wychodzi.
Tak jak piszesz : mam przed liftem (prawą) a chcę mieć po 1 lifcie czyli u Ciebie przejściową bo taką mam lewą.
Czyli z tego co wynika z rysunku nie uda mi się wsadzić tam swojej soczewki (bo chyba dorabianie blaszek i uchwytów odpada). Zostaje chyba albo kupić oryginał ksenon przejściówkę.
A co sądzisz gdybym kupił soczewkę po lifcie i wsadził tylko żarnik nie D2S a HID (tyle że dekiel wewnętrzny trzeba przerobić bo nie ma miejsca na przetwornicę)?
[ Dodano: 2012-04-07, 17:26 ]
A może kupić w wersji angielskiej i założyć swoją soczewkę??? bo kierunek i światła drogowe chyba są takie same...
Czyli z tego co wynika z rysunku nie uda mi się wsadzić tam swojej soczewki (bo chyba dorabianie blaszek i uchwytów odpada). Zostaje chyba albo kupić oryginał ksenon przejściówkę.
A co sądzisz gdybym kupił soczewkę po lifcie i wsadził tylko żarnik nie D2S a HID (tyle że dekiel wewnętrzny trzeba przerobić bo nie ma miejsca na przetwornicę)?
A może kupić w wersji angielskiej i założyć swoją soczewkę??? bo kierunek i światła drogowe chyba są takie same...
Ksenon to ksenon, nie zrobisz tego samego hidem na H1.sam85 pisze:A co sądzisz gdybym kupił soczewkę po lifcie i wsadził tylko żarnik nie D2S a HID (tyle że dekiel wewnętrzny trzeba przerobić bo nie ma miejsca na przetwornicę)?
Można też zrobić tak jak pisałeś czyli do anglika wsadzić tylko soczewkę.
-
- Forum Audi A6 / A7