Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AML 2.4 165 KM] Problem z dodawaniem gazu dziwne odglosy

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Desperado A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AML 2.4 165 KM] Problem z dodawaniem gazu dziwne odglosy

Post autor: Desperado A6 » 27 mar 2012, 10:28

Witam wszystkich mam problem z moim Audi a6 c5 2.4 V6 kod silnika AML . A mianowicie jak zapale auto to slychac taki terkot a jak dodaje gaz to silnik wydaje odglos jak by mu powietrze uciekalo . Dodam ze zostala wymieniona przepustnica bo mechanik stwierdzil ze tam jest problem zostala adoptowana i niestety nic reakcja ta sama . Co do terkotu dodam ze jest on slyszalny z lewej strony z tylu glowicy dzie znajduje sie jakis napinacz lancucha bodajze .Z gury dziekuje za jakos podpiwiedz bodz moze sie ktos z takim czyms juz spotkal AA i przepraszam za pisownie ale pisze z klawiatury Holenderskiego Kompa :(

Forum Audi A7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Forum Audi A7 » 27 mar 2012, 13:35

Co do terkotu to chyba sam sobie odpowiedziałeś, napinacz do sprawdzenia.
Z uciekającym/zasysającym powietrzem to musisz sprawdzić wszystkie podciśnienia czy gdzieś się ewentualnie nie rozpięło. Można również sprawdzić psiukając jakimś samostartem po układzie dolotowym i jeśli zassie to silnik zafaluje gdyż zrobi się za bogato.

Desperado A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Desperado A6 » 27 mar 2012, 14:14

aha wiec dzis sprawdze te powietrze a mam pytanie do tego napinacza czy jest duzy problem z jego wymiana czy czeba zdiac lancuch ???

[ Dodano: 2012-03-28, 08:00 ]
Witam sprawdzilem wczoraj samostartem czy nie wciaga gdzies ale nic sie nie dzieje . A jak z tym napinaczem da sie go wymienic bez rozbierania lancucha rozrzadu itd

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja