Witam:
Panowie potrzebuje pomocy. Przy delikatnym przyspieszaniu(głównie na 3 biegu) kiedy obroty dojdą do ok 1700-2000 jest wyczuwalne silne wibrowanie karoserii kiedy przekroczy tą wartość wszystko wraca do normy. Dodam że dzieje się to tylko i wyłącznie na niskich obrotach i najbardziej jest wyczuwalne na 3 biegu. Wymieniłem cała półoś jak zalecali mechanicy bo stara miały delikatny luz ale problem pozostał. Skrzynia po kapitalnym remoncie, sprzęgło hydrokinetyczne po regeneracji + nowy olej. gdzie szukać przyczyny???? Może poduszki skrzyni lub silnika?? Pomocy
Pozdrawiam
[ TIP+Q] Wibracje przy delikatnym przyspieszaniu POMOCY
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
one nie będą powodowały drgań w benzynie, można też je spokojnie obejrzeć z pod auta, jest w nich olej więc byłoby widać wyciekiLukasz8821 pisze:Może poduszki skrzyni lub silnika??
pompę w miarę łatwo sprawdzić bo nie będzie ciągnąć bez gazu na wzniesienie na D czy RNarko pisze:albo pompa moze jest juz do wymiany
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem został rozwiązany już jakiś czas temu, zagadka tkwiła w skrzyni. Po sprawdzeniu wszelkich poduszek, półosi i innych podejrzeń udałem się do mechanika, który robił mi skrzynię. Okazało się że to wina sprzęgła hydrokinetycznego (nieprawidłowa regeneracja, miałem szczęście bo podobno mój pierwszy przypadek)
. Podczas gdy załączał się lock-up pojawiały się wibracje. Oczywiście skrzynia została naprawiona na gwarancji co bardzo mnie cieszy. Oprócz sprzęgła został wymieniony filtr na oryginalny ZF o gęstości 10, i jakiś zaworek związany ze sprzęgłem. W końcu wiem jak idealnie powinna pracować skrzynia w audi
Jeśli ktoś potrzebuje namiary na porządnego i uczciwego mechanika do naprawy skrzyń z woj. podlaskiego służę pomocą.